DBS wederom onderuit, Sneek 2 profiteert in 1A (V)

11 Feb 2019 - Magrietha Top

 

In de eerste divisie A ging DBS opnieuw onderuit, dit keer was Krekkers te sterk. Sneek 2 profiteerde wederom optimaal door met 0-4 te winnen van Dynamo. Sudosa-Desto blijft stevig aan kop, al werd er tegen Bolsward wel weer een setje gemorst. Rosstars wist weer eens te winnen, consequentie was dat Zwolle 2 weer een verlies moest incasseren. Set-Up ’65 2 kon ook weer juichen, zij wonnen met 3-1 van VCV. WVC en Tjoba waren speelvrij. 

 

Allereerst het tweede verlies op rij van DBS. Het seizoen lijkt nu al lang te duren voor de ervaren speelsters uit Friesland. Volgens bronnen zou er sprake zijn van kleine pijntjes in de spelersgroep. Als dat al in februari het geval is, dan duurt het eind van de competitie nog lang. Krekkers is al een tijdje bezig met een sterke serie en die maakten dan ook dankbaar gebruik van het mindere spel van de tegenstander. Zelf solide spelen en daarmee de tegenstander onder druk zetten. Dit resulteerde in een 2-3 overwinning. 

 

Sneek 2 ging op bezoek bij Dynamo. Vorige week wist Dynamo nog de stunten door een setje te winnen van en bij Sudosa-Desto, maar deze stunt konden ze in de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag niet herhalen. Sneek 2 overklaste te thuisploeg en liet ze niet een keer de 20 punten grens passeren. Daarmee staat Sneek 2 inmiddels steviger op een tweede plaats. 

 

Koploper Sudosa-Desto ging op bezoek bij Bolsward. Deze wedstrijd was niet zo zeer hoogstaand, maar zoals een ware koploper zich hoort te presenteren, worden ook niet briljante wedstrijden wel gewonnen. De foutenlast bij Bolsward was veel te hoog om er echt een spannende wedstrijd van te maken. De thuisploeg pakte een setje, maar de overige sets gingen naar Sudosa-Desto. 

 

Rosstars boekte een belangrijke overwinning op degradatiekandidaat Zwolle 2. En door deze overwinning staat Rosstars zelf weer net boven de PD plek. De eerste drie sets werden heel ruim gewonnen, dus de wedstrijd zat al in de spreekwoordelijke tas. Het zal toch als een domper hebben gevoeld dat de vierde set met 24-26 aan Zwolle 2 moest worden gelaten. 

 

De laatste wedstrijd van deze speelronde werd een prooi voor Set-Up ’65 2. Na de winst van vorige week, stapten ze nu weer als winnaar van het veld. VCV was vorige week nog veel te sterk voor het hoger geplaatste DBS, maar het leek of ze zaterdag de energie voor de hele wedstrijd in de derde set hadden gestopt. Deze werd namelijk met 7-25 gewonnen. De overige sets gingen naar thuisploeg Set-Up ’65 2. 

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.