Gehavend Aachen lijdt verlies, Stuttgart blijft winnen

11 Feb 2019 - Eline Draaisma
(©CEV)

In de Bundesliga afgelopen weekend wist Stuttgart voor de zestiende keer op rij te winnen, dit keer moest Münster eraan geloven. Suhl versloeg Aachen, dat mede door blessures en ziekte met maar zeven speelsters kon spelen. Doordeweeks had Vilsbiburg gewonnen van Wiesbaden, terwijl Wiesbaden op zondag weer een zege boekte op Straubing. 

Met Deborah van Daelen in de basis ging Stuttgart op jacht naar de zestiende zege op rij in de competitie. Vorige week had de Duitse topploeg in de Champions League ook al ruim gewonnen en in de competitie werd nu ook Münster aan de zegekar gebonden. De koploper had al vroeg in elke set een voorsprong te pakken en gaf die niet meer uit handen. Stuttgart was dan ook in alle opzichten een maatje te groot voor de bezoekers. Via 25-19, 25-10 en 25-19 was de 3-0 overwinning een feit. Van Daelen speelde de eerste twee sets en kwam tot 6 punten. 

Gehavend Aachen verliest van Suhl
Gezien de stand, de teams ontlopen elkaar niet veel, had een interessante wedstrijd kunnen worden. Voor de 'Ladies In Black' van Saskia van Hintum liep het helaas anders. Aachen kon door ziekte en blessures met slechts zeven speelsters aantreden. De bond wilde de wedstrijd niet verplaatsen en zodoende moest Aachen met Kirsten Knip als spelverdeler en zonder libero de wedstrijd tegen Suhl spelen. Met ook Marrit Jasper in de basis, op haar eigen positie, kon Aachen het Suhl slechts één set lastig maken. De eerste twee sets gingen naar Suhl (25-20, 25-15), waar Anniek Siebring de hele wedstrijd speelde. In de derde set moest Aachen de wedstrijd uiteindelijk alsnog aan Suhl laten (25-23). Siebring kwam tot 11 punten voor Suhl, Jasper maakte er 8 voor Aachen. Knip speelde een verdienstelijke wedstrijd als spelverdeler en werd daarom gekozen tot zilveren 'MVP'. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Saskia van Hintum (@saskiavanhintum) op10 Feb 2019 om 1:22 (PST)



Rentree Schoot bij Vilsbiburg
In de doordeweekse ontmoeting tussen Wiesbaden en Vilsbiburg kon Myrthe Schoot haar rentree maken. In de tweede set kwam ze binnen de lijnen in een wedstrijd die in set twee en drie spannend was. Daarvoor had 'Rote Raben' via 18-25 de eerste set gewonnen. Wiesbaden maakte via 25-23 vervolgens gelijk, waarna er een spannend gevecht onstond in set drie. Uiteindelijk won Vilsbiburg set drie met 29-31, om daarna ook de vierde set en de overwinning naar zich toe te trekken. Iris Scholten speelde de hele wedstrijd voor Vilsbiburg en scoorde 13 keer. 

Voor Nynke Oud en consorten stond er dit weekend weer een wedstrijd op het programma. Dit keer had Oud een basisplaats en werd in drie sets afgerekend met Straubing. Vooral aanvallend scoorde Wiesbaden beduidend meer punten en wist daarmee Straubing nipt te verslaan: 25-20, 25-23 en 25-23. Oud kwam tot 3 punten. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.