Eurosped en Apollo 8 winnen op laatste speeldag

11 Feb 2019 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De reguliere competitie is definitief ten einde. Gisteren werden de laatste twee wedstrijden gespeeld, waarna de teams zich mogen gaan opmaken voor de kampioens- of degradatiepoule. Eurosped en Apollo 8 wonnen hun laatste competitiewedstrijd van respectievelijk Alterno en FAST. 

Het duel tussen de nummer twee en acht leverde zoals verwacht geen verrassing op. Makkelijk ging het echter niet voor Eurosped, dat in de eerste drie sets goede tegenstand geboden kreeg van Alterno. De Apeldoornse ploeg moest minimaal een punt halen om Apollo 8 achter zich te houden en zo met een extra punt aan de degradatiestrijd te beginnen. Dat lukte niet, hoewel Alterno in de eerste twee sets niet ver van Eurosped vandaan zat. De thuisploeg nam via 25-22 en 25-23 een 2-0 voorsprong, waarna Alterno via 21-25 iets terugdeed. Eurosped stelde in de vierde set orde op zaken (25-17) en won daarmee de wedstrijd met 3-1. Eline Timmerman en Kirsten Wessels, vorig jaar nog uitkomend voor Alterno, waren goed voor respectievelijk 22 en 13 punten. 

Apollo 8 kon dus nog voorbij Alterno, mits er gewonnen werd van FAST. Dat lukte, hoewel de bezoekers nog wel de eerste set naar zich toe trokken (19-25). In het vervolg kon Manon van 't Rood vooral haar middens goed vinden, die dan ook veelvuldig tot scoren kwamen. Uiteindelijk maakte het blok en de aanval net het verschil in het voordeel van de ploeg uit Borne. Via 25-21, 25-19 en 25-13 werd de achterstand omgebogen in een zege. 

Kampioenspoule
Elk team krijgt bij de start van de kampioenspoule een aantal bonuspunten, op basis van waar ze geëindigd zijn in de reguliere competitie. In de kampioenspoule begint Sliedrecht Sport met 5 punten aan de weg naar titelprolongatie. Eurosped krijgt vier punten, VC Sneek begint met drie en Regio Zwolle Volleybal start op twee punten. Springendal Set-Up '65 krijgt één punt en FAST moet het doen zonder bonuspunten. De zes teams beginnen op 23 februari met de strijd om het landskampioenschap. 

Degradatiepoule
Op de laatste speeldag wipte Apollo 8 nog net over Alterno heen en daardoor start de ploeg uit Borne met twee punten in de strijd tegen degradatie. Alterno krijgt één punt en US begint de degradatiepoule zonder punten. Op 2 maart trappen US en Alterno de degradatiepoule af. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.