Reflex alleen aan kop in Topdivisie (m)

10 Feb 2019 - Reinier de Boer

De heren van Reflex hebben door een 0-3 zege bij MKB Accountants/VCV alleen de koppositie ingenomen in de Topdivisie. Inter Rijswijk leed na een 0-2 voorsprong een 3-2 nederlaag bij HLB Van Daal/DS en zakte naar de derde plaats. ZVH Volleybal steeg naar de tweede plaats door een 3-1 zege op Dynamo 2. De titelstrijd lijkt tussen deze drie clubs te gaan, maar Webton/Hengelo blijft als vierde, op enige afstand, nog wel goed volgen.

De verrassing van het weekend was de sensationele 3-2 zege van middenmoter HLB Van Daal/DS op Inter Rijswijk. Inter Rijswijk nam een 0-2 voorsprong, maar daarna was de thuisclub niet meer te stuiten en pakte van de laatste zes duels de vijfde zege. DS-trainer Sander Mulder heeft zijn ploeg aardig aan het volleyballen gekregen de laatste weken. ,,Ik ben  tevreden met ons spel,” zegt hij. ,,De jeugd heeft het in de derde set goed opgepakt. De eerste twee sets waren niet best en gingen terecht naar Rijswijk. De derde set zijn we gestart met drie nieuwe spelers en er kwam meer energie in. Wij konden vanaf dat moment beter side out spelen dan Rijswijk, dat bleef spelen zoals ze de eerste sets speelden. Hierdoor liepen wij de resterende drie sets punt voor punt steeds verder weg en kwam uiteindelijk de 3-2 voor ons op het bord, al met al een terechte overwinning. Met nu vier weken geen wedstrijden (programma zit echt top in elkaar) hoop ik dat ook Bas van Meurs zijn vinger zover genezen is dat ook hij weer inzetbaar is.”  

Reflex kwam door de misstap van Inter Rijswijk alleen aan kop. De ploeg van Henk Gootjes boekte de veertiende zege dit seizoen bij nummer elf MKB Accountants/VCV: 0-3. De thuisclub scoorde 57 punten en leed de achtste nederlaag op rij.

ZVH Volleybal maakte geen fout tegen Dynamo 2 en won met 3-1. De ploeg van trainer Kristian van der Wel is uitstekend bezig en boekte van de laatste zeven duels zes  overwinningen. De ploeg uit Zevenhuizen passeerde Inter Rijswijk en heeft een punt minder dan koploper Reflex met een wedstrijd meer gespeeld. Dynamo 2 won in de laatste zes duels vier keer en verloor alleen van koploper Reflex en nummer twee ZVH Volleybal.

NTC Vastgoed/Donitas leek tegen Webton/Hengelo op een zege af te stevenen, nadat de ploeg van Arno van Solkema een 2-0 voorsprong nam. De gasten kwamen sterk terug en sleepten alsnog een 2-3 zege uit het vuur, ondanks het feit dat Hengelo-trainer Jordan Weggelaar niet over een volledige selectie kon beschikken. ,,Dit keer had ik de beschikking over 8,5 fitte spelers. Wat betreft die halve speler ging het over onze libero Ehsan die nog niet volledig was hersteld van een enkelblessure. Daar, waar vorige week Frank van den Noort deze plek vervulde, konden we geen beroep op hem doen, omdat Frank en zijn vrouw Leonie de trotse ouders zijn geworden van hun vrijdag geboren zoon Luka. Daarnaast is Mark Koning nog steeds aan het herstellen van een zware knieblessure. Julian Freriks was de hele week ziek en Elmar Heupers nog steeds herstellende van een rugblessure. Ook Mark Posthuma was er deze keer niet bij.” Weggelaar hoefde zijn team voor het duel met NTC Vastgoed/Donitas niet te motiveren. ,,De messen hoefden inderdaad niet geslepen te worden, want er zijn de nodige connecties tussen spelers van Donitas en Webton. Dat zorgt altijd voor extra vuur. We kwamen de eerste set direct vijf punten achter door een goede serviceserie van Donitas. Dat knakmoment kwamen we die set niet meer te boven. Halverwege de tweede set begon het pas lekker te draaien. Onze diagonaal Sybe Tabak kreeg het op z'n heupen en timmerde er veel ballen in. Het lukte ons niet meer om de tweede set nog binnen te halen, maar de ingeslagen weg hebben mijn mannen doorgezet in de rest van de wedstrijd. De ingevallen Luc Veldhuis zorgde voor extra bravoure. Steven de Boer viel aan het net nog diverse malen in en maakte zelfs een eenhands blok.” De gesprekken voor het volgende seizoen zijn inmiddels gaande bij Webton/Hengelo. ,,Het lijkt er wel op dat de meeste spelers graag willen blijven bij Webton,” zegt Weggelaar.

Promovendus VCN boekte een zwaar bevochten 2-3 zege bij DIO/B. De ploeg uit Bedum nam wel een 2-1 voorsprong, maar de ploeg van trainer Ferry van Hal kon die achterstand knap ombuigen. De spanning was groot, want VCN won de laatste set nipt met 14-16. Opvallend was dat DIO/B wel de meeste punten scoorde: 109-102.

Volley Tilburg won met 0-3 bij hekkensluiter Sudosa-Desto, dat de aansluiting met de veilige middenmoot uit het oog verliest. De ploeg van trainer Guillermo Boogers is met een sterke inhaalrace bezig en nadert de negende plaats. ,,We zijn vanaf januari goed bezig, in de laatste drie wedstrijden zeven punten gepakt, waarvan zes tegen directe concurrenten,” zegt Boogers. ,,Alle ellende die we dit seizoen over ons hebben gekregen, maakt ons als team sterker. Ik had acht spelers tot mijn beschikking. Als team hadden we afgesproken om vanaf het begin druk te zetten, met name serverend, en onze foutenlast laag te houden. We hebben ons hier aan gehouden. In de eerste set namen we een 2-7 voorsprong, maar bij 15 stond Sudosa weer gelijk. Na aces van aanvoerder Rens Kroeze liepen we uit. Rens scoorde ook de laatste vier punten. Set twee ging ook gelijk op tot de 16, maar daarna waren Tom Chemin en Jens Andriese aanvallend en blokkerend heel sterk. In set drie hebben we steeds de leiding gehad. Een sterk spelende Thijs Princen serveerde van 10-13 naar 10-17. Daarna was de weerstand van Assen gebroken en konden we feestvieren.”

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.