Vismans en Van Steenis samen verder als beachduo

10 Feb 2019 - Coen Kaaij
NK Beach 2016, Vismans wint goud met Keemink, Van Steenis brons met Bouter (©RHF-Pim Waslander)

Sven Vismans heeft in Tom van Steenis een nieuwe beachpartner gevonden. Het duo gaat zich richten op de Nederlandse eredivisie Beach Tour en het hoopt enkele internationale toernooien te gaan spelen. 

Sven Vismans (31) speelde in het verleden op het WK van 2015 (met Wessel Keemink) en afgelopen jaar het EK in Nederland met Jannes van der Ham. Hij was op zoek naar een nieuwe partner en heeft die in de 22-jarige Van Steenis, die momenteel nog bij Draisma Dynamo in de zaal speelt. "Ik denk dat ik in Tom iemand heb gevonden die er net als ik voor de volle honderd procent voor gaat.", vertelt Vismans.

"“We zijn een samenwerking aan gegaan omdat wij denken dat we elkaar heel goed aan kunnen vullen en versterken in het veld", legt Vismans uit. "Tom is heel sterk aan het net en ik in het achterveld. We hebben nog nooit eerder samen gespeeld, maar wel veel tegenover elkaar gestaan in belangrijke wedstrijden."

Mentaal sterk
"Ik denk dat we beide veel ervaring hebben en als team echt de strijd aan kunnen gaan met de andere topteams. Persoonlijk vind ik vooral Tom zijn instelling en strijdlust heel goed. En ik vind het belangrijk dat er iemand naast mij staat die er altijd voor de volle honderd procent tegen aan gaat!”

De beide mannen heben nog nooit eerder samengespeeld, het zal wennen worden. “Ik verwacht dat we gedurende het seizoen steeds beter op elkaar in gespeeld raken en in dat proces al veel toernooioverwinningen kunnen pakken. Waar voor ons de lat ligt zullen we aan het einde van de zomer zien op het NK, daar willen we voor de medailles spelen", aldus de ambitieuze Vismans in hun persbericht.

Internationale toernooien
Met andere partners hebben zowel Vismans als Van Steenis op Europese toernooien en de World Tour gespeeld. In eerste instantie richten ze zich op de Eredividie Beach Tour en ze willen ook internationale toernooien spelen. "Dit hangt ook deels af van onze sponsoren. We zijn hard op zoek naar een aantal bedrijven dat dit avontuur samen met ons aan wil gaan.” 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.