Novara met Celeste Plak snel naar vierde 3-0 zege in Champions League

07 Feb 2019 - Coen Kaaij
(©CEV)

Igor Gorgonzola Novara heeft ook in haar vierde wedstrijd in de Champions League geen set verloren, op donderdagavond versloeg het thuis in Italië Minchanka Minsk. Hierdoor is de ploeg van Celeste Plak al bijna zeker van de kwartfinales. Bij winst over twee weken op bezoek bij het Budowlani Łódź van Femke Stoltenborg is de eerste plek in Poule C, en daarmee plaatsing bij de laatste acht, een feit.

In 62 minuten speeltijd verzekerde Novara zich van de vierde 3-0 zege op rij. Minsk kon geen moment in de buurt komen van de Italiaanse bekerwinnaar die vorig seizoen nog in de playoffs werd uitgeschakeld door Galatasaray. Met de overduidelijke setstanden 25-16, 25-13 en 25-19 werd de Wit-Russische kampioen overklast.

Novara maakte het verschil in service en aanval. Dertien aces sloegen de speelsters van coach Massimo Barbolini, waarvan en vier van de hand van Celeste Plak kwamen. Drie daarvan waren op rij in de tweede set. Plak maakte in totaal 9 punten.MVP
Verrassend genoeg was niet Paola Egonu de meestscorende speelster van de avond, die eer viel te beurt aan de passer-loopster die diagonaal van Plak in het veld stond, Paula Nizetich (hierboven glijdt ze de boarding in bij het redden van een bal). Zij liet 16 punten noteren.

Op dinsdag 19 februari staat de wedstrijd tussen Budowlani Łódź en Novara op het programma. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.