Modena na verlies ver van kwartfinales

31 Jan 2019 - Coen Kaaij
(©CEV)

Het zal voor Wessel Keemink en Luuc van der Ent nog een flinke onderneming worden om zich met Modena te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. Na het verlies van 3-1 bij Zaksa Kedzierzyn-Kozle donderdagavond staan ze op een gedeelde tweede plaats in Poule B. Voor Daan van Haarlem is de groepsfase zeker het eindstation, ook de vierde wedstrijd ging met 3-0 verloren. Civitanova was in eigen huis oppermachtig.

Modena begon nog positief aan het treffen in Polen, mede door een niet te stoppen Ivan Zaytsev die alleen al drie aces afvuurde. Maar na de 22-25 winst was het vooral Zaksa dat het spel bepaalde, nog specifieker spelverdeler Benjamin Toniutti en diagonaal Łukasz Kaczmarek. Die twee vonden elkaar moeiteloos en de hoofdaanvaller kon als gevolg in de eerste drie sets telkens zeven punten bijschrijven. Met een overall aanvalspercentage van 71% was hij duidelijk effectiever dan zijn evenknie Zaytsev aan de andere kant van het net (43%).

Wessel Keemink begon niet aan het duel, de van een kniekwetsuur teruggekeerde Amerikaan Christenson zette tot de stand van 14-12 in de vierde set de lijnen uit. De Nederlander verving als onderdeel van de dubbele wissel Zaytsev en kwam direct aan service. Die ging helaas uit. De wissel werd bij 21-19 weer teruggedraaid, nadat Modena nog op gelijke hoogte was gekomen bij 19-19. Via 21-21 werd het uiteindelijk 25-22 toen Man of the Match Kaczmarek een ace sloeg.

Karlovarsko onmachtig tegen Civitanova
Zoals verwacht had koploper Civitanova weinig te duchten van de Tsjechische kampioen Karlovarsko, waar Daan van Haarlem als spelverdeler fungeert. Met bijna het dubbele aantal punten uit de aanval was het verschil in klasse tussen de nummer 3 van Italië en de nummer 4 van Tsjechië duidelijk. Het werd 25-16, 25-18, 25-14.

De stand in Poule B is nu als volgt:

 Team Gespeeld  Gewonnen  Punten  Sets v-t 
 Civitanova 12  12-0 
 Zaksa 7-7 
 Modena 7-7 
 Karlovarsko 0-12 


Beste nummers 2
Vanuit de vijf poules gaan acht teams door naar de kwartfinales. De vijf groepswinnaars plaatsen zich automatisch, de drie beste nummers 2 voegen zich daarbij. Zaksa of Modena maken daar nu geen deel van uit. In de twee resterende wedstrijden zal er dus nog hard aan getrokken moeten worden. hieronder het nog resterende programma in Poule B.

 13 februari  Modena - Civitanova
 13 februari  Karlovarsko - Zaksa
 27 februari  Civitanova - Zaksa
 27 februari  Karlovarsko - Modena


De huidige stand van alle nummers 2 in de poules na vier van de zes gespeelde wedstrijden is als volgt:

 Team (poule) Gewonnen  Punten  Sets v-t 
 Dinamo Moskou (E) 9-3 
 Chaumont (C) 11-6 
 Skra Belchatow (D) 8-7 
 Zaksa Kedzierzyn-Kozle (B) 7-7 
 Halkbank Ankara (A) 7-9 


Eerder op de avond werd in Poule C de laatste wedstrijd van de vierde speelronde afgewerkt, Sint-Petersburg won gemakkelijk met 3-0 van Ljubljana. Kijk voor alle ins en outs op de site van de CEV.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.