Maaseik zet Skra wederom opzij in Champions League

31 Jan 2019 - Coen Kaaij
(©CEV)

Maaseik heeft woensdagavond zijn tweede zege geboekt in de groepsfase van de Champions League en ook voor de tweede keer was het ten koste van Skra Belchatow. Op bezoek in Polen won het team van Jelte Maan en Just Dronkers in vijf sets. De strijd tussen Sjoerd Hoogendoorn en Floris van Rekom werd in het voordeel van de eerste beslecht, Perugia won eenvoudig met 3-0 van de Franse kampioen Tours.

Of Maaseik veel is opgeschoten met de winst in Polen valt nog te bezien, de Belgen blijven derde in Poule D. Ze hebben nu net als Belchatow twee overwinningen behaald uit vier wedstrijden. De Polen hebben alleen al 7 punten verzameld, Maaseik staat op 5. De groep wordt aangevoerd door Gdansk, dat woensdag in Berlijn BR Volleys met 3-0 versloeg. Een plek bij de beste nummers 2 is voor Maaseik ver weg. De Belgisch kampioen heeft nog wel twee thuiswedstrijden.

In Polen ging de ploeg van coach Joel Banks voortvarend van start, binnen 25 minuten was de eerste set al binnen: 16-25. Belchatow kwam terug in de tweede set, middels veel strijd konden ze die Maaseik afhandig maken: 27-25. Om vervolgens het derde bedrijf eenvoudig te winnen: 25-16.

Toch had Maaseik het laatste woord, diagonaal Jolan Cox (die na afloop tot MVP werd gekroond) was niet te stoppen. via 21-25 en 12-15 was de winst een feit. Jelte Maan maakte 18 punten. Over twee weken ontvangt Maaseik de nummer 4 uit de poule, BR Volleys.

Perugia eenvoudig naar vierde zege
De halve finalist van de vorige editie van de Champions League, Perugia, had weinig te duchten van Tours. De Franse kampioen, met Floris van Rekom in de basis en spelend tot het einde van de wedstrijd, kon geen vuist maken tegen het aanvalsspel van Léon, Atanasijevic en MVP Filippo Lanza. 

In drie sets maakte de Italiaanse kampioen duidelijk dat de Champions League ook dit jaar een doel is. De setstanden waren 25-20, 25-20, 25-19. Floris van Rekom kwam tot zes punten, een aanvalspercentage van 55 %. Sjoerd Hoogendoorn kwam bij 21-16 in de derde set ook binnen de lijnen, maar mede door vier foutservices van Tours kon hij niet tot aanvallen komen.

Perugia is ongeslagen, heeft 12 punten uit vier wedstrijden. Daarmee staat de ploeg bovenaan in Poule E, gevolgd door Dinamo Moskou met 9 punten. De kwartfinale is nog niet zeker, maar met nog een wedstrijd tegen het puntloze Arkas Izmir in de laatste speelronde voor de boeg, lijkt plaatsing een formaliteit. Over twee weken staat de kraker in Moskou tegen Dinamo op het programma, bij winst is Perugia sowieso zeker van een plek bij de laatste acht.

Overige wedstrijden
Halkbank Ankara had een goede avond tegen United Volleys Frankfurt, met 3-1 haalden ze revanche voor de verloren uitwedstrijd. Halkbank staat nu tweede in Poule A achter het al voor de kwartfinales geplaatste Zenit Kazan. Roeselare staat vierde achter Frankfurt, beide teams wonnen pas een keer.

Friedrichshafen leek thuis tegen Chaumont een ommekeer te voltooien, van 0-2 werd het 2-2, maar de Fransen konden de Duitse ploeg in een zeer spannende vijfde set toch de zege afhandig maken. Chaumont voert nu Poule C aan, Friedrichshafen staat derde. Vanavond spelen Sint-Petersburg en ACH Volley Ljubljana nog tegen elkaar.

Voor een overzicht van alle standen in de Champions League, klik hier.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.