Lange Mannen spelen OKT in Rotterdam Ahoy

30 Jan 2019 - Coen Kaaij
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Nederland is een van de organiserende landen tijdens de eerste kwalificatieronde voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. De wereldvolleybalbond FIVB maakte bekend dat de Lange Mannen hun wedstrijden tegen de Verenigde Staten, België en Zuid-Korea thuis mogen spelen. Rotterdam Ahoy zal van 9 tot en met 11 augustus het decor zijn voor de strijd om één Olympisch ticket.

In Rotterdam zal Nederland zich proberen voor het eerst sinds de Olympische Spelen van Athene 2004 (9e plaats) te kwalificeren. Daarvoor dienen de Lange Mannen de kwalificatiepoule die in Nederland wordt gespeeld te winnen. In totaal zijn er zes kwalificatiepoules waarvan de winnaars zich plaatsen.

Als kwalificatie via dit OKT niet lukt, dan volgt er in januari 2020 nog een mogelijkheid in een Europees kwalificatietoernooi waar de beste zeven landen van de Europese ranglijst, die zich op een andere manier nog niet geplaatst hebben, mogen deelnemen. Nederland bezet momenteel de negende plaats op die ranglijst. De winnaar van dat toernooi plaatst zich ook voor Tokio.

Aanvoerder Abdelaziz: "Olympische Spelen zijn onze grootste droom"
Afgelopen week was aanvoerder Nimir Abdelaziz in Nederland om alvast wat promotiewerk te doen rondom het OKT en het EK dat deels in Nederland wordt gespeeld. Hij reageert verheugd: "Om de kans op de Olympische Spelen zo groot mogelijk te maken is het heel belangrijk voor ons dat het in eigen land wordt gehouden, voor eigen publiek, het thuisvoordeel." Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.