Apollo 8 Heren 1 wint overtuigend in Nijmegen

27 Jan 2019

Na twee verliespartijen achter elkaar voor Apollo 8 Heren 1 was het dit weekend de bedoeling om orde op zaken te stellen. Tegenstander van afgelopen zaterdag waren de studenten van Heyendaal uit Nijmegen. Apollo 8 mocht al om 13:00 uur aantreden in het Nijmeegse Sportcentrum, waardoor er al vroeg vertrokken mocht worden. De koppositie was door de winst van Cito op vrijdag tijdelijk overgegeven aan de mannen uit Zeist, maar bij winst kon Apollo de positie weer heroveren.   

De afgelopen wedstrijden werd er niet altijd scherp gestart door de Bornse mannen, dus bij deze vroege wedstrijd was het zaak om niet als een diesel of briket te beginnen, maar uit de startblokken te schieten als een kleine karekiet. De diagonaal aan de kant van Heyendaal, die in Borne nog diverse punten wist te scoren, werd al snel gedwarsboomd door een sterk blok van Apollo. Hierdoor konden de Nijmeegse studenten niet in het spel komen en ging de eerste set door sterk spel van de bezoekers snel voorbij. Met 16-25 wist Apollo overtuigend de overwinning te pakken. 

Never change a winning team, moet coach Rob gedacht hebben, want Apollo begon ongewijzigd aan de tweede set. Doordat er goed geserveerd werd aan Bornse kant en blokkerend goed gespeeld werd, was de tweede set eigenlijk een kopie van de eerste. Heyendaal kreeg een puntje meer, maar werd met 17-25 overklast door Apollo 8. 

In de belangrijke derde set was het een stuk spannender tussen beide ploegen. Gedurende de set wist Apollo geen afstand te nemen van de thuisploeg, waardoor het ook boven de twintig punten gelijk opging. De Nijmegenaren kregen in deze set zelfs meerdere setpoints, maar door een aantal fouten aan de kant van de thuisploeg en een aantal sterke punten van Apollo (met zelfs een killblock van Casper wat volgens sommigen resulteerde in een kuiltje in de vloer van het sportcentrum) ging de set toch naar de mannen uit Borne. Met 25-27 was het spannend, maar was de wedstrijd in het voordeel van Apollo beslist. 

In de vierde set werd duidelijk dat Heyendaal er niet meer in geloofde. Apollo nam al snel de leiding en wist deze voorsprong gedurende de set professioneel te vergroten. Met een serie mooie services van Mats ging ook deze set overtuigend naar Apollo. Met een stand van 18-25 gingen alle punten mee naar Borne, waardoor Apollo 8 de koppositie weer terug gepakt heeft van Cito.  

Een overtuigende en verdiende overwinning van Apollo 8, waarin wederom te zien was waarom ze bovenaan staan in de tweede divisie. Doel blijft om aan het einde van het seizoen bovenaan te staan, maar daarvoor zal er wel elke wedstrijd met volle inzet geknokt moeten worden.

De 5 punten werden op de terugweg goed gevierd door de Bornse mannen dankzij (de aan cenosillicafobie lijdende) Rob geregelde speciaalbierproeverij. Gelukkig kon de noodhamer in de noodhamerhouder blijven hangen, omdat Martijn zo vriendelijk was het busje ondanks alle piepjes veilig naar Borne te rijden.  

Volgende week komt Auto van Oort/Rebelle op bezoek in de Veste. Om 18:00 uur zal de eerste bal over het gaan en krijgen de Bornse heren de kans om revanche te nemen op de ploeg die in 2018 wist te winnen van Apollo! Tot dan!


(Bron: Apollo 8)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.