Ook Rauwerdink naar kwartfinale, Andringa strandt

18 Jan 2019 - Coen Kaaij
Andringa loopt aan voor aanval, Rauwerdink (©CEV)

Jeroen Rauwerdink is met Olympiacos Piraeus doorgedrongen tot de kwartfinales van de CEV Cup, op donderdagavond wonnen de Grieken thuis met 3-1 van het Turkse Istanbul BBSK. Daarmee is het totaal aantal Nederlanders dat bij de laatste acht teams zit opgelopen tot vijf. Robbert Andringa zag zijn team Olsztyn de weg versperd worden door het Russische Kuzbass Kemerovo, dat op bezoek in Polen met 3-1 wist te winnen.

Olympiacos had donderdagavond voldoende aan twee gewonnen sets na de 3-1 winst in Turkije van voor de kerst. De Turken waren alleen van plan de huid duur te verkopen, de Grieken moesten hard werken voor hun plekje in de kwartfinale.

Istanbul BBSK won de eerste set met 25-22, een set waarin diagonaal van de nationale ploeg Metin Toy goed doorkwam. Toch waren de vier blokpunten van Ibrahim Emet doorslaggevend, aangezien Olympiacos geen enkel scorend blok wist te noteren. Het werd een wedstrijd van kleine marges, waar in de tweede en derde set de beslissing viel boven de 20. 

Olympiacos won de tweede set met 26-24 (een ace en een aanval meer gescoord) en de derde met 25-22 (Istanbul maakte te veel aanvallende fouten). Daarmee was plaatsing voor de kwartfinale, waarin ze het mogen opnemen tegen Burgas uit Bulgarije, een feit. De vierde set werd met 25-19 nog gewonnen door Olympiacos. Jeroen Rauwerdink speelde de eerste drie sets en scoorde vijf van zijn acht aanvalspogingen. 

Andringa uitgeschakeld
Voor Indykpol AZS Olsztyn viel het doek in de achtste finale, na de 3-2 nederlaag in december had de ploeg van Robbert Andringa gehoopt het thuis te kunnen afmaken. Andringa had op 13 januari zijn rentree weer gemaakt in de Poolse competitie nadat hij vanwege een enkelblessure vanaf 9 december aan de kant stond. Donderdag stond hij ook weer binnen de lijnen in de Europacup.

Olsztyn kon alleen in de openingsset (26-24) een vuist maken tegen de nr. 2 van de Russische Superleague Kemerovo (getraind door de Finse bondscoach Tuomas Sammelvuo). Dat kwam vrijwel volledig op het conto van Jan Hadrava, die elf punten noteerde. Nadat Kemerovo dat gevaar neutraliseerde in de daaropvolgende sets, was de strijd snel gestreden. De Russen zegevierden eenvoudig met 19-25, 14-25, 19-25.

Topscorer was Victor Poletaev voor Kemerovo met 26 punten. Robbert Andringa speelde de gehele wedstrijd en liet zes punten noteren.

Kwartfinales
Daarmee komt het totaal aantal Nederlandse deelnemers op vijf. Ewoud Gommans en coach Marco Klok van Volley Amriswil spelen tegen het Trentino van Maarten van Garderen. Tim Smit gaat met Aalst op bezoek in Turkije en Jeroen Rauwerdink start de strijd voor een plek bij de laatste vier in Bulgarije.

 Datum  Wedstrijd
 30 januari  Lindaren Volley Amriswil - Trentino Itas
 N.N.B.  Neftohimic 2010 Burgas - Olympiacos Piraeus
 30 januari  Galatasaray Istanbul - Lindemans Aalst
 N.N.B.  Ford Store Levoranta Sastamala - Kuzbass Kemerovo

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.