Kooy belangrijk voor winnend Dinamo Moskou

17 Jan 2019 - Coen Kaaij
Kooy (11) (©CEV)

Dinamo Moskou heeft donderdagavond goede zaken gedaan in de Champions League tegen het Franse Tours VB. In de Russische hoofdstad werd het 3-0, maar alle drie de sets werden met minimaal verschil gewonnen (27-25, 26-24, 26-24). Dick Kooy staat met zijn team nu op de tweede plaats in Poule E, Tours zakt naar plek 3.

Moskou bouwde in de eerste set een ruime marge op (16-11), maar gaf die nog bijna weg. Voor de Fransen was het Hermans Egleskalns die sterk kwam opzetten, hij bracht Tours langszij bij 23-23. Op het derde setpoint was het raak voor de thuisploeg.

Het lag in Rusland dicht bij elkaar in het vervolg van de wedstrijd, beide teams gaven elkaar weinig toe. Voor Dinamo waren het diagonaal Romanas Shkulyavichus en Dick Kooy die het leeuwendeel van de punten voor hun rekening namen (15 om 14) . Daar kon Tours met Egleskalns (18) te weinig tegenover stellen. De Let kon het niet in zijn eentje opknappen. 

In de derde set kwam Floris van Rekom nog binnen de lijnen voor Tours, maar het mocht niet baten. De 3-0 zege was nipt, maar o zo welkom voor Dinamo Moskou in de strijd voor een plaats in de kwartfinales.

Dick Kooy was na afloop tevreden over hoe zijn team speelde: "Het was een lastige wedstrijd. We hebben vandaag als een team gespeeld en bleven geconcentreerd tot het einde. Zelfs als we twee of drie punten achter kwamen, bleven we ons eigen spel spelen. We hebben gewonnen en dat is belangrijk", liet hij optekenen voor de website van de CEV.

Hij vervolgde met dat zijn team vooral heel hard moet werken. "We hebben veel nieuwe spelers, een nieuw systeem en een nieuwe coach. Het duurt even voordat we daaraan gewend zijn. Het is lastig, maar we doen ons best. Onze president verwacht dat we altijd met 3-0 winnen en we willen zeker dat resultaat voor hem behalen. We zijnblij dat we vandaag drie punten pakken. We moeten hard werken om de tweede plaats in onze poule te pakken om door te gaan naar de kwartfinales."

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.