Van Rekom en Kooy ontmoeten elkaar in Moskou

17 Jan 2019 - Coen Kaaij
Floris van Rekom, Dick Kooy (11) (©CEV)

De tiende en laatste Champions League-wedstrijd in de derde speelronde van de groepsfase wordt om 17.00 uur gespeeld tussen Dinamo Moskou en Tours VB uit Frankrijk. Beide teams hebben een overwinning uit twee wedstrijden staan, de winnaar van vanavond behoudt aansluiting met het Italiaanse Perugia in Poule E. De strijd tussen Dick Kooy (Dinamo) en Floris van Rekom (Tours) kan wel eens een zeer interessante worden.

De cijfers vooraf zijn vrijwel gelijk, beide teams wonnen met 3-0 van Arkas Izmir, maar verloren van Perugia. Het enige verschil is dat Tours nog een setje pakte tegen de Italiaanse kampioen. 

In de eigen competitie gaat het met Dinamo nog niet optimaal, na 14 gespeelde wedstrijden staan ze op een zevende plaats met 'slechts' zeven overwinningen. In Frankrijk doet Tours het een stuk beter, de landskampioen bekleedt de tweede plaats en verloor voor het laatst in de Ligue A op 27 oktober. Op 12 januari klopte de ploeg van Floris van Rekom koploper Rennes nog in vijf sets.

De wedstrijd begint om 17.00 uur en kan worden bekeken op het EuroVolley kanaal van de CEV. Ook is een livescore beschikbaar.

Stand in Poule E

 Team  Wedstrijden   Punten   Sets (g-v) 
 Sir Colussi Sicoma Perugia  3   9  9-2 
 Tours VB 4-3 
 Dinamo Moskou 3-3 
 Arkas Izmir 1-9 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.