Nederland organisator van WK 2022

12 Jan 2019 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Nederland en Polen organiseren in 2022 samen het Wereldkampioenschap voor vrouwen. Dat heeft de FIVB vandaag bekend gemaakt. 

De afgelopen jaren organiseerde Nederland onder andere meerdere poules van de World Grand Prix en de Volleyball Nations League en het Europees Kampioenschap. Nu wordt in Nederland het WK georganiseerd. Het afgelopen WK, wat deze zomer gespeeld werd, eindigde Nederland nog net buiten de prijzen. De president van de FIVB sprak op de eigen site uit zeer tevreden te zijn met de aanwijzing van Nederland en Polen als organistoren: "De FIVB is zeer blij met het vinden van twee grote landen, geroemd om hun liefde voor sport en hun mogelijkheden om een sportevenementen van wereldklasse te organiseren." 

Eerder werd de toewijzing door de FIVB nog uitgesteld, omdat ze meer tijd nodig hadden om de ingediende bids te beoordelen. Nu zal Nederland voor het eerst in de historie het WK in de zaal gaan organiseren in eigen land. Rotterdam, Arnhem en Apeldoorn zijn normaal gesproken de aangewezen speelsteden voor het WK van 2022. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.