Simpele zege voor Vakifbank zonder Sloetjes

14 Jan 2019 - door Kees Tanis
Yvon Beliën probeert met haar blok de aanval te keren. Foto TVF

Besiktas is er in de Turkse competitie niet in geslaagd, te stunten tegen de nummer 3 op de ranglijst, Fenerbahce. De ploeg van Yvon Beliën, 5e op de ranglijst, gaf wel goed partij maar kwam voor zo'n 1000 toeschouwers net tekort.

Fenerbahce liet er geen twijfel over bestaan wat de bedoeling was. De 1ste set ging insneltreinvaart met 14-25 naar de bezoekers. Besiktas vocht terug en trok na 25-20 de stand gelijk. In de 3e set had Fenerbahce opnieuw het betere van het spel. Dat uitte zich in 19-25 setwinst en een 1-2 voorsprong. Met eenniptr 25-23 zege in de 4e set werd een vijfde set afgedwongen. Die ging met 11-15 naar Fenerbahce, zodat Besiktas 1 punt overhoeld aan het gevecht. Beliën scoorde voor Besiktas 11 punten. Haar ploeggenoot Olesia Rykhliuk scoorde 22 keer. Grote uitblinker in de wedstrijd was Melissa Vargas, die maar liefst 31 wist te scoren.

Vakifbank ging op bezoek bij Ankara Karayollari en won redelijk simpel met 0-3 (17-25, 21-25 en 25-27). Lonneke Sloetjes bleef de hele wedstrijd aan de kant. Koploper Eczacibasi speelde thuis tegen Nilifur Bld en liet met de 3-1 winst evenmin steken vallen. De eerste set ging nog wel naar de bezoekers, maar daarna was Eczacibasi de baas.

Vakifbank treft woensdag Besiktas met Yvon Beliën. Zondag staat ook al weer de pittige wedstrijd tegen de nummer 3 Fenerbahce op het programma. De week erna is het Champions League. Vakifbank speelt 23 januari uit bij Beziers. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.