Apollo 8 vervolgt de 'road to' in Barchem

10 Jan 2019

Voor de mannen van Apollo 8 heren 1 begint aankomende zaterdag de 2de helft van de competitie. Na de onderbreking van de kerstvakantie, vervolgens we ons seizoen met een uitwedstrijd in Barchem. Daar spelen we om 19.00 uur in buurthuis 't Onderschoer tegen BVC'73 Heren 1. De thuiswedstrijd eind september werd overtuigend met 4-0 gewonnen, echter zal de wedstrijd van aankomende zaterdag een hele andere pot worden.

BVC'73 staat momenteel 8ste en is in een felle strijd verwikkeld om niet op de 10de plek te eindigen. Wij staan inmiddels al een aantal weken op de 1ste plek en verzekerden ons eind december, met een 2-3 overwinning op bezoek bij Bovo in Aalten, van de officieuze titel 'Herbstmeister'. Na 11 wedstrijden staan we bovenaan en dat is een groot compliment voor de nieuwe groep die er staat bij Apollo 8 Heren 1. Zonder echt een doelstelling aan het begin van het seizoen uit te hebben gesproken, is het mooi om te zien welke stappen we als groep hebben gemaakt. We gaan als groep steeds volwassener spelen en zijn meer en meer in staat om de mindere periodes in een wedstrijd snel om te draaien. Mede hierdoor vinden we ons momenteel ook terug op de 1ste plek in de competitie.
Echter, we hebben nog helemaal niks. Als koploper is het makkelijk om te gaan denken, ohh dit doen we wel even. Zo hebben we er al eens eerder over gedacht en dit werd toen ook genadeloos afgestraft. We hebben er van geleerd en we weten dat we elke training en wedstrijd alles moeten geven. Want de komende 11 wedstrijden zal elke tegenstander tot op het bot gemotiveerd zijn om punten van de koploper af te pakken. Zo zal het aankomende zaterdag ook niet anders zijn. We beginnen 2019 dan ook gelijk met een pittige uitwedstrijd tegen BVC'73 in het gezellig buurthuis 't Onderschoer, waar er weinig ruimte rondom de velden is en de fanatieke aanhang naast het veld duidelijk aanwezig is. Vanavond nog een keer goed trainen en dan zijn we klaar voor de wedstrijd van aankomende zaterdag!
Daarnaast kijken we alvast met een schuin oog naar de absolute kraker die de week erop op het programma staat. Op 19 januari om 18.00 uur zal Sporthal De Veste het decor zijn van de clash in de 2de divisie tussen de nummer 1 en de nummer 2, VoCASA uit Nijmegen. Noteer deze datum alvast in uw agenda zodat u ons massaal kan komen aanmoedigen. Meer over deze wedstrijd in de voorbeschouwing volgende week.

(Bron: Apollo 8)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.