Alterno hofleverancier bij halve finales Volleybaldirect open (NOJK)

10 Jan 2019 - Magrietha Top

Afgelopen weekend werden de voorrondes van de Volleybaldirect Open gespeeld in een heleboel sporthallen in Nederland. Honderden jeugdspelers zetten hun beste beentje voor om de halve finales van dit grote volleybalevenement te bereiken. De halve finales worden gespeeld op 23 februari 2019. Aan de halve finale doen nog steeds een hele hoop teams mee. Na de halve finales wordt de finaleronde gespeeld op 30 maart 2019. In principe zijn er dan in elke categorie nog acht teams over die strijden om de titel Nederlands Kampioen.

Er werd gestreden in vier verschillende leeftijdscategorieën bij de jongens en de meisjes. CMV jeugd, C-jeugd, B-jeugd en de oudste categorie A-jeugd. In totaal wordt er ook dit seizoen dus weer gespeeld om acht Nederlandse titels. 

Na de voorrondes werden de netten eens opgehaald. Er is in de halve finale slechts één vereniging die nog in alle categorieën een team afvaardigt. Alterno uit Apeldoorn is daarom hofleverancier voor de halve finales van de Volleybaldirect Open. Traditioneel doet de vereniging het heel goed om de open club kampioenschappen. 

Overigens zijn er nog een aantal ploegen die goed vertegenwoordigd zijn in de halve finales, waaronder bijvoorbeeld SV Dynamo, Sliedrecht Sport, Sudosa-Desto en Volley Tilburg. 

Voorlopig gaat het vizier weer terug naar de competitie, daar blijven de spelers en speelsters wedstrijdritme opdoen. Overigens hoeft dat bij de open club kampioenschappen niet in hetzelfde team te zijn. Veel deelnemers spelen hun wedstrijden al in diverse (hoge) seniorencompetities.

Na de halve finales komen wij met een compleet overzicht van de deelnemende teams voor de eindrondes van de NOJK.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.