Sliedrecht Sport laatste halve finalist in de beker

06 Jan 2019
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Sliedrecht Sport heeft zich zondagmiddag zonder enige moeite geplaatst voor de halve finale in het bekertoernooi. In de eigen Struikhal kwam Donitas er niet aan te pas en wist het geen enkele set boven de twintig punten uit te komen.

Op voorhand leek deze ontmoeting een mooie strijd te kunnen worden, maar niets bleek minder waar. Sliedrecht Sport liet verzorgd en stabiel volleybal zien, zoals het al het hele seizoen doet. Een volle sporthal en enthousiast thuispubliek kon het ritme van de Sliedrechtse formatie niet doorbreken. Yorick de Groot was wederom van grote waarde voor Sliedrecht. Dit is extra knap omdat hij een tijdje ontbrak bij de ploeg, vanwege verplichtingen op het strand.

Bij Donitas was het alleen Jisse Diekerhof die een redelijk niveau haalde. Dit was uiteraard te weinig om de huidige nummer twee van de Eredivisie aan het wankelen te krijgen. Na een ruim uur stond er een klinkende 0-3 op het scoreboard (13-25, 17-25, 14-25). Door deze overwinning plaatst Sliedrecht Sport zich voor de halve finale van het bekertoernooi. Hierin ontmoet het Draisma Dynamo, in Apeldoorn. Vorig jaar knikkerde de ploeg van trainer Paul van der Ven Dynamo nog verassend uit het bekertoernooi, maar dit seizoen is de Apeldoornse formatie nog het enige team dat van Sliedrecht Sport wist te winnen.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.