Heren Protos blijven winnen

24 Dec 2018 - Reinier de Boer

In de eerste divisie A bij de mannen werd afgelopen weekend een wedstrijd gespeeld. Koploper Protos speelde de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft tegen middenmoter EVV. De ploeg van trainer Bernard Schoonbeek blijft winnen en ook deze thuiswedstrijd werd met 3-1 gewonnen via de setstanden 25-22, 25-22, 15-25 en 25-18. Het was de tiende overwinning op rij voor de Utrechtse studenten.

  

De uitwedstrijd in Elburg had Protos moeizaam met 3-1 gewonnen en ook in de thuiswedstrijd kende de koploper de nodige problemen met EVV. De wedstrijd stond in het teken van blessures en afwezigen. EVV miste twee diagonalen, een libero en een spelverdeler terwijl Protos over slechts één fitte wissel kon beschikken.

Wat betreft de punten was het verschil niet groot: 90-87. ,,De sportieve wedstrijd tegen de sympathieke nestors uit Elburg was, zoals verwacht, moeilijk,” zegt Protos-trainer Bernard Schoonbeek. ,,De eerste twee sets konden we halverwege de set een paar punten voorsprong nemen en die tot het einde vasthouden. In de derde set kregen we volleyballes in effectiviteit en verloren we kansloos. In de vierde set konden we weer onder het juk van Elburg uitkomen en kregen we hun serve en aanval wat meer onder controle. Vooral aan het einde van de set kregen wij hun side-out aan het wankelen waardoor het verschil nog redelijk groot werd.”

Protos heeft nu zeven punten voorsprong op nummer twee Keistad, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Op 12 januari 2019 is er weer een volledig programma in 1A.  

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.