Modena verslaat Zaksa, Van Haarlem delft onderspit tegen Civitanova

20 Dec 2018 - Coen Kaaij
Wessel Keemink in roze, Daan van Haarlem kijkt zijn setup na (©CEV)

De Italiaanse grootmachten Civitanova en Modena hebben woensdagavond in Poule B van de Champions League de volle winst gepakt. Daan van Haarlem moest thuis in Tsjechië met zijn Karlovarsko een flinke nederlaag incasseren, Civitanova won afgetekend met 3-0. Modena, de ploeg van Wessel Keemink en Luuc van der Ent, verloeg Zaksa Kedzierzyn-Kozle met 3-1. Een kraker die meer dan twee uur in beslag nam.

Voor Modena, waar Wessel Keemink en Luuc van der Ent de gehele wedstrijd aan de kant bleven, was de wedstrijd tegen het Poolse Zaksa van groot belang. De eerste poulewedstrijd werd verloren van Civitanova, nadat die ploeg in de Italiaanse competitie ook al te sterk bleek. Afgelopen weekend kwam daar nog een verlies tegen clubwereldkampioen Trentino overheen voor het sterrenensemble van coach Julio Velasco met onder andere Micah Christenson en Ivan Zaytsev.

Zaksa, de nummer vier van de laatste editie van de Champions League herbergt ook enkele topspelers, waarvan spelverdeler Benjamin Toniutti en de Belg Sam Deroo de meest vooruitgeschoven posten zijn. Geen gemakkelijke opgave voor Modena, wat ook bleek. In een waar spektakelstuk wonnen de Italianen uiteindelijk met 3-1.Ivan Zaytsev en Lukasz Kaczmarek waren de gedeelde topscorers met beide 18 punten.

Van Haarlem met Karlovarsko kansloos
De verliezend finalist van de vorige Champions League, Cucine Lube Civitanova, maakt roerige tijden door. Coach Madei nam ontslag, Ferdinando de Giorgi stond voor het eerst langs de lijn. Toch staat de ploeg in Italië op een tweede plaats en won het de eerste groepswedstrijd in de Champions League met 3-0 van Modena.

Karlovarsko met Oranje-spelverdeler Daan van Haarlem kon zich opmaken voor flink wat geweld vanaf de servicelijn en een ijzersterk blok van de Italianen. In totaal sloegen de bezoekers zeven aces en wist het blok de aanvallen van de Tsjechische kampioen tien maal af te stoppen. Bulgaar Tsvetan Sokolov werd topscorer met 13 punten. De voormalige Cubanen Osmany Juantorena (nu Italiaan) en Yoandy Leal (Braziliaan) noteerden ieder tien punten.

Van Haarlem dankte op Instagram het met ruim drieduizend-koppige publiek voor de geweldige ambiance.Civitanova voert Poule B aan met zes punten, gevolgd door Zaksa en Modena met ieder drie punten. Karlovarsko staat puntloos onderaan.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.