Blessurelijst internationals wordt langer en langer

17 Dec 2018 - door Kees Tanis
Anne Buijs raakt geblesseerd tijdens het blokkeren (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De lijst van geblesseerde vrouwelijke internationals wordt langer en langer. Sinds het WK in Japan haakt de ene na de andere speelster van Oranje af voor hun clubverplichtingen.

Het zware programma van internationals lijkt inmiddels zijn tol te eisen. Na de toch al pittige competities eind mei waren beëindigd, moesten de internationals zich melden voor het trainingsprogramma op Papendal en deelname aan de Volleybal Nations League in juni. Daarna mocht iedereen even genieten van een twee weken durende vakantie. In die periode was Robin de Kruijf nog steeds aan het herstellen van een in het voorjaar opgelopen knieblessure. Nika Daalderop moest in de zomer afhaken vanwege een blessure aan haar scheenbeen. Lang werd gehoopt dat beide speelsters nog aan konden sluiten bij het trainingsprogramma voor het WK, dat voor eind september op het programma stond. Daarvoor werden in augustus ook nog pittige oefeninterlands afgewerkt in de Rabobank Super Cup. En op de trainingen op Papendal vroegen de internationals alles van zichzelf in de jacht op een medaille bij het WK. Zowel De Kruijf als Daalderop redden het niet voor het WK.

Tijdens het WK bleken alle speelsters topfit en werden geen noemenswaardige blessures opgelopen. Alleen Anne Buijs kreeg in de verloren halve finale tegen Servië in het blok een bal op haar duim. Ze kon de wedstrijd om de bronzen medaille nog wel spelen. Eenmaal weer aan de slag bij haar club Monza bleek de blessure toch ernstiger dan gedacht. Een operatie bleek nodig, waardoor ze vermoedelijk pas eind januari weer kan spelen.

Vervolgens raakte de ene na de andere speelster in de lappenmand. Celeste Plak raakte begin november voor vier weken uit de running door een knieblessure. Ze is inmiddels hersteld en weer volop in training. Juliët Lohuis kampt al enkele weken met een heupblessure. Deze week moet een mri-scan duidelijk maken of ze de trainingen weer kan hervatten. Lonneke Sloetjes moest zaterdag noodgwdwongen aan de kant blijven in de topper tussen Vakifbank en Eczacibasi. Ze raakte in China geblesseerd aan haar voet bij een training die vooraf ging aan het daar afgewerkte WK voor Clubs. Dit weekend werd duidelijk dat inmiddels ook Myrthe Schoot en Nicole Oude Luttikhuis (knieblessure) aan de lijst van geblesseerde internationals kunnen worden toegevoegd.

De belasting voor de volleybalprofs blijft pittig. De internationals spelen in de zware clubcompetities van onder meer Turkije, Italië en Duitsland. Buiten die nationale competities en nationale bekerwedstrijden spelen de meeste clubs waar internationals onder contract staan ook nog Europese wedstrijden, zoals de Champions League en de Challenge Cup. Als daar alle prijzen zijn verdeeld, treffen de internationals elkaar komende zomer weer op Papendal voor voorbereidingen op de Volleybal Nations League en het EK.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.