Nevobo lijkt door te willen met Jamie Morrison

13 Dec 2018 - door Kees Tanis
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De Nevobo lijkt door te willen met Jamie Morrison als bondscoach van het Nederlands vrouwenteam. Op de vraag aan waarnemend technisch directeur Joop Alberda of de evaluatie van de verrichtingen van de Oranjevrouwen al is afgerond en wanneer een besluit wordt genomen over eventuele contractverlenging voor Morrison laat hij Volleybalkrant.nl weten: ,,We zijn bijna klaar met de evaluatie en nog in onderhandeling met Jamie Morrison. Voor het einde van het jaar is er wel helderheid.'' Dat moet ook wel want het huidige contract van Morrison loopt eind van dit jaar af. Begin deze maand had Morrison Volleybalkrant.nl al laten weten, dat de gesprekken met de Nevobo zich in een goede richting ontwikkelden.

Morrison werd eind februari vorig jaar door de Nevobo gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Oranje. Hij volgde de Italiaan Giovanni Guidetti op, die opstapte om meer tijd te kunnen doorbrengen met zijn gezin. Guidetti was al trainer/coach van de Turkse club Vakifbank en werd ook bondscoach van Turkije. Tot zijn aanstelling bij Oranje werkte Morrison als assistent van Guidetti bij  Vakifbank, waar ook Lonneke Sloetjes speelt. Daarvoor was hij al actief als assistent bij zowel de nationale vrouwen- als mannenteams van de VS.

Met Oranje haalde Morrison vorig jaar zilver op het EK. Dit jaar drong hij met zijn team door tot de Final Six van de Volleybal Nations League, het toernooi waar de beste volleyballanden ter wereld aan meedoen. Zijn grootste succes behaalde hij op het WK, dat dit najaar in Japan werd afgewerkt. De Oranjevrouwen werden vierde, de beste prestatie ooit op een WK.

Het is niet bekend wat de eindtijd is van het nieuwe contract van Morrison. Grote toernooien in de nabije toekomst zijn het EK volgend jaar, de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo en het WK in 2022. Nederland stelde zich tijdens het laatste WK kandidaat om dit toernooi in 2022 te organiseren. Daarover wordt door de wereldvolleybalbond FIVB één dezer dagen beslist. 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.