Doordeweekse speelronde in de eredivisie (v)

12 Dec 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Het zijn nog even drukke weken voor de eredivisieteams zo vlak voor de winterbreak. Vanavond staat er een gehele doordeweekse speelronde op het programma, waarbij vooral het affiche tussen VC Sneek en Regio Zwolle Volleybal er tussenuit springt

In Sneek spelen Regio Zwolle Volleybal en VC Sneek, de huidige nummer drie en vier, om de derde podiumplek van dit moment. Het verschil tussen beide teams is slechts één puntje. De Zwolse ploeg heeft zich na een mindere reeks weer herpakt met een dikke zege op Springendal Set-Up '65. VC Sneek ging dit weekend, ondanks een 0-2 voorsprong, met 3-2 onderuit tegen Eurosped. De eerste ontmoeting tussen beide teams eindigde in een tiebreak zege voor Sneek, gezien het huidige verschil kan het ook vanavond weer heel spannend worden.

De andere podiumplekken worden op dit moment ingevuld door Sliedrecht Sport en Eurosped. De regerend landskampioen lijkt helemaal op stoom gekomen en is, zoals elk seizoen, weer een zeer sterke ploeg. De ploeg van Vera Koenen krijgt vanavond bezoek van Dros-Alterno, dat op de 8e plek staat. Het team uit Apeldoorn heeft twee zeges op rij geboekt, in de beker en competitie, en wil die goede lijn doortrekken met goed spel tegen Sliedrecht Sport. Nummer twee Eurosped speelt vanavond opnieuw een derby, dit keer in Borne tegen Apollo 8. De ploeg uit Borne leed afgelopen weekend dubbel verlies; het verloor met 3-2 van Alterno, maar nog veel erger was het uitvallen van Antoinette Posthuma met een op het oog zware blessure. De vraag is dan ook of Apollo 8 de rug weer kan rechten en het Eurosped moeilijk kan maken. 

Flynth FAST voelde zich afgelopen weekend behoorlijk bestolen, toen het geen vijfsetter kreeg tegen Sliedrecht Sport. Een moment van arbitrale dwaling was mede bepalend dat het 1-3 werd in plaats van 2-2. De selectie van Harmen Bijsterbosch kon echter wel positief zijn over het vertoonde spel en zal dat vanavond ook in de uitslag terug willen laten komen als TT/Papendal Arnhem de tegenstander is. 

Het laatste duel gaat tussen Springendal Set-Up '65 en US. Set-Up '65 ging afgelopen weekend behoorlijk kansloos onderuit tegen Zwolle, terwijl US juist een broodnodige overwinning boekte op het Talent Team. Wil US van de laatste plaats afkomen, dan moeten er dit weekend opnieuw punten gepakt worden. De ploeg van Lesley de Jonge zal juist verder afstand willen nemen van de degradatiezone en kan een zege daarvoor goed gebruiken. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.