Van Garderen, Smit, Andringa en Rauwerdink door in CEV Cup

07 Dec 2018 - Coen Kaaij
(©CEV)

Maarten van Garderen heeft zich, met zijn pas tot wereldkampioen gekroonde team Trentino, geplaatst voor de achtste finale van de CEV Cup. Ook de ploegen van Robbert Andringa, Jeroen Rauwerdink en Tim Smit voegden zich bij de laatste zestien van het tweede Europese toernooi. Voor Bennie Tuinstra en zijn team Tourcoing was geen plekje weggelegd in de volgende ronde, de golden set werd verloren nadat de returnwedstrijd met 3-0 was gewonnen.

Wereldkampioen Trentino kende donderdagavond geen enkele moeite met Lausanne. Waar de heenwedstrijd al met 3-0 werd gewonnen in Zwitserland voorafgaand aan het WK voor clubs, werd er thuis ook snel afgerekend met de Zwitserse kampioen. Van Garderen had een basisplaats en benutte die volledig, hij werd topscorer voor de Italianen met 13 punten. Vooral in de derde set, toen plaatsing al een feit was, was de international niet te stoppen met zeven aanvallende scores, uit acht pogingen. 

Oranje passer-lopers succesvol
Zijn collega-international Robbert Andringa moest op woensdag met het Poolse Olsztyn een 3-1 overwinning uit de eerste wedstrijd verdedigen in Griekenland tegen PAOK. Plaatsing bij de laatste zestien was een feit toen Olsztyn met overmacht de tweede en derde set won (17-25, 16-25). PAOK won daarna de wedstrijd nog wel in een tiebreak. Andringa speelde de eerste drie sets en kwam tot drie punten.

Olympiacos Piraeus moest er in Wit-Rusland tegen Shakhtior Soligorsk hard aan trekken om kwalificatie voor de achtste finale al in de reguliere wedstrijd af te dwingen. Jeroen Rauwerdink en consorten verloren de eerste set met 25-18 en moesten flink bijschakelen om een golden set te voorkomen. De tweede en derde set werden met minimaal verschil gewonnen (27-29, 24-26). De 2-1 voorsprong betekende dat ze na de 3-0 winst van vorige week door waren naar de volgende ronde. Rauwerdink speelde alleen de eerste drie sets en kwam tot 75% score in zijn aanval, wat negen punten opleverde.

Mogelijkheid op revanche voor Aalst
Tim Smit kan zich met Aalst gaan opmaken voor een revanche-treffen met het Spaanse Teruel. De Belgische ploeg werd in de voorronde van de Champions League uitgeschakeld door de Spaanse kampioen, nu ontmoeten zij elkaar in de achtste finale van de CEV Cup opnieuw.

Aalst won thuis met 3-1 en dat was na de 3-2 winst van vorige week ruim voldoende om een ticket voor de achtste finales te bemachtigen. Tim Smit speelde de gehele wedstrijd en kwam tot tien punten. 

Bennie Tuinstra kon er met Tourcoing net niet voor zorgen dat de beide Nederlanders elkaar in de achtste finale zouden treffen. Tourcoing won de terugwedstrijd tegen Teruel met 3-0, nadat ze vorige week in Frankrijk op een nederlaag met dezelfde cijfers waren getrakteerd. In de golden set tot aan de vijftien was de Spaanse ploeg net de betere, het werd 15-13. Tuinstra had een basisplaats bij de Fransen, hij maakte zeven punten.

Speelschema
De achtste finales van teams met Nederlanders daarin zien er als volgt uit:

Datum Wedstrijd
N.N.B. Trentino Itas - Hypo Tirol AlpenVolleys Haching
19-12  Lindaren Volley Amriswil - Mladost Brcko
19-12 Lindemans Aalst - CV Teruel
19-12 Istanbul BBSK - Olympiacos Piraeus
19-12 Kuzbass Kemerovo - Indykpol AZS Olsztyn

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.