Ook Orion klaar in Europa

05 Dec 2018 - Coen Kaaij
(©CEV)

Achterhoek Orion is er niet in geslaagd een golden set af te dwingen in de CEV Cup. In de return tegen Mladost Brcko lukte het net niet om een 2-1 voorsprong te pakken, waarna de ploeg van coach Martijn van Goeverden uitgeschakeld was. De wedstrijd werd, net als vorige week, met 3-1 verloren.

De opdracht vooraf was duidelijk, er moest in drie of vier sets gewonnen worden om de wedstrijd in een verlenging te dwingen. De start was goed, middels een op dreef zijnd blok (5 punten) en een sterk opererende Joris Marcelis (8 punten) werd de eerste set met 20-25 binnengehaald. Brcko kwam in de tweede set langszij met 25-21, vooral omdat topscorer Nemanja Bozic dwingend was in de aanval.

Set drie was als gevolg daarvan erop of eronder voor Orion. De twee ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe, beide scoorden 11 aanvallen en maakten negen fouten. Het verschil zat 'm uiteindelijk in een ace en een blok die de thuisploeg ten opzichte van Orion meer maakten. Met 27-25 stelden de Bosniërs hun plek in de achtste finales veilig.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld, de vierde set was een formaliteit en werd door Brcko met 25-18 gewonnen. Voor Orion betekent dat zij zich, net als Lycurgus, kunnen focussen op de nationale competitie en de beker. Brcko ontmoet bij de laatste zestien nu Volley Amriswil, de bedwinger van Lycurgus. Over twee weken wordt de eerste wedstrijd in Zwitserland gespeeld, thuis bij de ploeg van Marco Klok en Ewoud Gommans.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.