Vakifbank zonder geblesseerde Sloetjes opnieuw naar winst

05 Dec 2018 - door Kees Tanis
Guidetti ziet zijn ploeg opnieuw winnen (©FiVB)

Vakifbank heeft ook de tweede wedstrijd op het WK voor Clubs dat deze week wordt gehouden in China, overtuigend gewonnen. Het Franse Volero le Cannet werd aan de kant gezet met de setcijfers 25-21, 25-15 en 25-17.

Diagonaalspeelster Lonneke Sloetjes werd opnieuw heel de wedstrijd aan de kant gehouden. ,,Op de laatste training voor het toernooi begon, kreeg ik last van een blessure aan mijn voetzool. Het is even afwachten hoe het de komende dagen gaat. Ik kan alweer normaal lopen, dus het gaat de goede kant op. Of ik vrijdag alweer kan spelen durf ik nog niet te zeggen.''

Coach Giovanni Guidetti begon met dezelfde basis als in de wedstrijd gisteren. Ebrar Karakurt speelde op de positie van Sloetjes. Dat deed ze weer goed, met 16 aanvallende punten, twee killblocks en twee aces. Dit keer moest ze Zhu Ting voor zich dulden als best scorende aanvalster. Ting maaktemaarliefst 23 punten.

Guidetti toonde zich tevreden over de focus van zijn team gedurende de gehele wedstrijd. ,,We vochten voor elk punt. Dat is ook nodig, want dit zijn sterke tegenstanders. Ook de wedstrijd tegen de Brazilianen vrijdag wordt pittig. En ook in de andere poule staan sterke teams, zoals het Turkse Eczacibasi.''

Minas Tênis Clube uit Brazilië won vanmiddag met 3-1 van Zhejiang, de Chinese ploeg waarvan Vakifbank gisteren met 3-0 won. Vakifbank leidt nu in de poule. Bij winst vrijdag ontloopt Vakifbank in de kruisfinale mogelijk de landgenoten van Eczacibasi, die ook met twee keer 3-0 de koppositie hebben in poule B. Het Braziliaanse Praia Clube staat gelijk, met een iets slechter puntengemiddelde.

Vakifbank speelt vrijdagochtend om 10 uur de laatste poulewedstrijd. Zaterdag zijn de kruisfinales, zondag de finale.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.