Boswinkel en Snippe van grote waarde in A2

05 Dec 2018

Hidde Boswinkel kan terugkijken op een uitstekend weekend. Hij pakte niet alleen drie hele belangrijke punten, maar was daarnaast ook veruit de beste man van zijn ploeg. Ook Jan-Willem Snippe laat wekelijks zien het verschil te kunnen maken op dit niveau.

De punten waren hard nodig. Boswinkel stond op voorhand met zijn ploeg in het rechter rijtje, al was dat mede vanwege het feit dat Lagonegro vorige week een rustdag had. Alle kansen dus nog om met een wedstrijd minder de aansluiting te zoeken met de teams die strijden om de playoffs. De 1-3 overwinning op laagvlieger Leverano was dan ook een grote voldoening. In vier sets, waarin Hidde veruit de meeste ballen van zijn team aanviel, was hij goed voor maar liefst 24 punten. Het is duidelijk dat Hidde de man is en tot nu vult hij zijn rol uitstekend in.

Jan-Willem Snippe verloor nipt van koploper Brecia. Dat is zonder twijfel een knap resultaat te noemen. Brecia had samen met Mondoví immers al vroeg in de competitie een flink gat geslagen met de rest van de concurrentie. Een belangrijk punt dus voor het Santa Croce van Snippe. Hij liet 9 punten noteren. Opvallender echter was zijn prestatie een week geleden. Met 17 punten was hij een groot aandeel van de 3-2 winst. Hij noteerde niet alleen een aanvalspercentage van 61%, maar voegde daarbij ook 5 aces toe.

Vanwege het WK voor clubs werden er in de Superlega maar vijf wedstrijden gespeeld. De kersverse wereldkampioen Trento met Maarten van Garderen in dienst zal hun wedstrijd tegen het Milaan van Nimir Abdelaziz dus later spelen. De laatsgenoemde had dus een weekend vrij. Ook Civitanova-Latina werd verplaatst. Perugia en Modena kenden beiden een relatief makkelijke speelronde. Vooral het optreden van Perugia tegen Ravenna was dominant te noemen. Modena had echter te maken met een taai Monza dat elke set dichtbij bleef. Toch verloor het geen set en keerde zonder kleerscheuren terug naar huis. De situatie in Verona is daarentegen kritisch te noemen. Er werd wederom verloren in een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Padova. Na afloop deelde de club mede nog steeds vertrouwen te hebben in coach Nikola Grbic, maar dat wel op zoek gaat naar andere spelers. Onderin pakte Siena hun tweede overwinning van het seizoen tegen Castellana Grotte. Castellana is op dit moment nog de enige ploeg zonder overwinning. Als laatste won Sora nipt van Vibo Valentia.

Meer informatie over de competities in Italië vindt je op www.legavolley.it

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.