Monza door in Challenge Cup

04 Dec 2018 - door Kees Tanis
Monza tegen Brunnenbau (©CEV)

Monza heeft zich dankzij een tweede 3-0 zege geplaatst voor de volgende ronde van de Challenge Cup. Het Oostenrijkse Brunnenbau bleek net als vorige week een maatje te klein voor de Italiaanse ploeg van internationaal Anne Buijs. Zij speelde opnieuw niet mee omdat ze nog herstelt van een operatie aan haar duim.

Konden de Oostenrijkers vorige week nog net de 20 punten aantikken, vandaag lukte dat niet. Met de setstanden 25-17, 25-14 en 25-18 kwam Monze op geen enkel moment in de problemen. Hannah Ortmann was bij Monza de meest effectieve speelster. Zij maakte 19 punten voor haar ploeg.

Wie de tegenstander wordt in de achtste finale, wordt morgen duidelijk. Het Belgische VDK Bank GENT neemt het dan op tegen LiigaPloki PIHTIPUDAS uit Finland. In de eerste wedstrijd werd het vorige week een vijfsetter, waarbij de Belgen als winnaar uit de bus kwamen. Die ploeg speeltmorgen thuis dus heeft de beste papieren.

Besiktas speelt morgen met Yvon Beliën ook voor een plek in de volgende ronde. De thuiswedstrijd tegen Aydin Bld. Spor werd vorige week met 3-1 gewonnen. Ook e Ladies in Blach uit Aachen met Marrit Jasper, Kirsten Knip en Nicole Oude Luttikhuis in de gelederen, komt morgen in actie voor de Cahllenge Cup. De ploeg van het Nederlandse coachingsduo Saskia van Hintum en Erik Reitsma neemt het thuis op tegen Famalicao. De uitwedstrijd ging al met 3-0 naar de Duitsers, dus plaatsing voor de volgende ronde moet geen probleem zijn. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.