Donitas en Reflex naar kwartfinale bekertoernooi (m)

04 Dec 2018 - Reinier de Boer

NTC Vastgoed/Donitas heeft zich als laatste geplaatst voor de laatste acht van het bekertoernooi bij de mannen. De ploeg van trainer Arno van Solkema won op maandagavond in Bedum met 2-3 van DIO/B en kwam sterk terug nadat de thuisclub een 2-1 voorsprong had genomen. In de kwartfinale treft Donitas thuis eredivisionist Sliedrecht Sport. Ook Topdivisionist Reflex plaatste zich voor de kwartfinale en ontvangt Coniche Topvolleybal Zwolle.  

NTC Vastgoed/Donitas won de bekerwedstrijd van DIO/B met 2-3 via 18-25, 25-19, 25-22, 18-25 en 8-15. In de beginfase van het duel leek het er niet op dat NTC Vastgoed/Donitas door zou bekeren, want de ploeg van trainer Edwin ten Kate kwam verdiend op een 2-1 voorsprong en een 3-1 zege leek binnen handbereik. Volgens DIO/B-trainer Ten Kate gaf zijn ploeg de vierde set zelf weg. In de vijfde set herstelde DIO/B zich en pakte een 5-3 voorsprong. Daarna werd de ploeg uit Bedum weg geserveerd. In één opslagbeurt liepen de gasten uit naar 5-11 en de thuisclub was niet meer bij machte dit gat te dichten en verloor de vijfde set met 8-15. De Groninger studenten presteren in de competitie uitstekend met een vierde plaats en ook in het bekertoernooi levert de ploeg van Arno van Solkema een prima prestatie. Op 5 januari komt Sliedrecht Sport op bezoek en dat is een mooi affiche.    

Ook Topdivisionist Reflex bereikte de kwartfinale door een 3-2 zege op Topdivisionist ZVH Volleybal. Het werd een meeslepend volleybalgevecht tussen de nummer twee (Reflex) en nummer drie (ZVH Volleybal) van de Topdivisie. De ploeg van trainer Henk Gootjes nam een 2-0 voorsprong via 25-18 en 25-22, maar de ploeg van Kristian van der Wel knokte zich sterk terug via 22-25 en 20-25. In de vijfde set was het sterk presterende Reflex in dit seizoen via 15-9 te sterk en ontvangt op 5 januari eredivisionist Coniche Topvolleybal Zwolle en daarin lijkt Reflex beslist niet kansloos.

Topdivisionist VCN uit Capelle aan de IJssel strandde in de achtste finales tegen het net naar de eredivisie gepromoveerde Vocasa. De ploeg van trainer Ferry van Hal verkocht haar huid duur en dwong de gasten tot het uiterste te gaan. Vocasa kwam via een zwaar bevochten 2-3 zege als winnaar te voorschijn en treft in de kwartfinale Draisma/Dynamo.

De nummer vijf van de eerste divisie B, Peelpush, verweerde zich uitstekend tegen Coniche Topvolleybal Zwolle, maar kwam uiteindelijk net iets tekort: 1-3. Peelpush begon voortvarend met winst in de eerste set via 25-20. De Zwollenaren moesten tot het uiterste gaan en wonnen de volgende twee sets met miniem verschil (23-25) en wonnen de vierde set met 21-25. Het verschil in punten zegt genoeg: 92-95.

De nummer zeven van de eerste divisie A, EVV, kwam er tegen Sliedrecht Sport niet aan te pas en verloor kansloos met 0-3. De setstanden 14-25, 15-25 en 13-25 geven wel aan dat het krachtsverschil enorm was.      

De loting voor de kwartfinale, die op 5 januari 2019 wordt afgewerkt, is als volgt.

NTC Vastgoed/Donitas-Sliedrecht Sport

Lycurgus-Achterhoek Orion

Reflex-Coniche Topvolleybal Zwolle

Draisma/Dynamo-Vocasa   

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.