De balans opmaken in België (V)

04 Dec 2018
(©CEV)

De Belgische vrouwencompetitie is halverwege, de complete heenronde is gespeeld en dus de balans kan worden opgemaakt. Welke teams hebben er een goede uitgangspositie voor de eerste play offs? En welke teams hopen er in de tweede helft meer punten bij te schrijven dan ze tot nu toe behaald hebben?

Bovenaaan de ranglijst staat Oostende, Tongeren staat nu op de tweede plaats en Asterix maakt het tussentijdse podium compleet, maar zij lopen twee speelrondes achter. De wedstrijd van de vorige speelronde werd vlak voor aanvang door de arbitrage gestaakt omdat er lekkage was in de pas geopende nieuwe sporthal in Beveren. De leider van de competitie, Oostende, met Fanny Lafeber won afgelopen weekend met 0-3 van de rode lantaarn Farciennes (14-25, 16-25, 17-25). De Nederlandse hoofdblokkeerder Lynn Blenckers draait hier een goed seizoen en kreeg een avondje rust. De nummer twee, Tongeren, won uiteindelijk in de tie-break van Gent en verloor dus een puntje, Laurine Vinkesteyn was goed voor 15 punten (25-19, 25-23, 18-25, 20-25, 15-10). Bij Gent, het team van Iris Reinders, verloopt het seizoen tot nu toe ooed het dat er enig blessureleed is bij een paar speelsters. Dit zorgt er mede voor dat ze nu op de vierde plaats staan. Bovenstaand zijn de vier hoogst genoteerd teams, zij hebben dus een goed uitgangspunt voor de eerste play-offs.  

De vijfde plaats wordt gedeeld tussen Antwerp en Zoersel. Door dit laatstgenoemde team, met Laura de Jong, Lieke Clerkx en Lisette Hoff werd meteen in de eerste speelronde gewonnen van de grote favoriet Asterix al werden er recent ook drie wedstrijden op rij verloren. Loladina Zwaanswijk staat met Lendelede ook in de middenmoot, samen met de ploegen Oudegem en Michelbeke. Zwaanswijk won tot nu toe slechts drie wedstrijden maar de pas gepromoveerder ploeg heeft dan ook enkel behoud als doelstelling. As, het team van Laura Bock en Daisy Xhofleer hoopt op meer overwinningen in de tweede helft van de competitie. Afgelopen weekend verloren ze met 0-3 van Zoersel (21-25, 22-25, 14-25). Ze staan nu op de tiende plaats en willen graag naar boven kijken. Charleroi en Farciennes staan onderaan de ranglijst en stevenen af op de gevarenzone. De laatste speelronde wordt gespeeld in het tweede weekend van maart waarna de play-offs en de play-down volgen, het exacte programma volgt nog.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.