Novara dendert door

03 Dec 2018 - door Kees Tanis
Celeste Plak scoort via het blok. Foto Luca Pietro Santi

Novara blijft in de Italiaanse competitie op indrukkende wijze de punten binnenharken. Gisteren was Monza het slachtoffer en moest na 25-23, 25-15 en 25-19 het hoofd buigen. Na afwezigheid van een maand door een knieblessure kwam Celeste Plak weer in actie voor Novara. Ze mocht aan het net een rondje meedraaien en scoorde twee punten. ,,Ik ben blij dat ik weer inzetbaar ben en lekker kan spelen. Een maand gedwongen aan de kant zitten is lang zat'', aldus Plak in een reactie na de wedstrijd. Paola Egonu haalde voor Novara verreweg de meeste punten binnen. Zij scoorde 20 keer. Novara voert nog altijd de ranglijst aan, met 23 punten uit 8 wedstrijden. Voor Monza kon Anne Buijs nog steeds niet in actie komen vanwege haar duimblessure.

Een stuk lastiger heeft Firenze het. De ploeg van Laura Dijkema en Nika Daalderop verloor de uitwedstrijd tegen het lager geklasseerde S. Bernardo Cuneo met 1-3. Firenze staat nu op de 8ste plaats van de ranglijst, met 9 punten uit 8 wedstrijden. Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel. San Bernardo Cuneo pakte de eerste set met 25-19, maar Firenze sloeg met 23-25 gelijk terug in de 2e set. De twee volgende sets gingen met 25-21 en 25-23 naar de thuisploeg. Nika Daalderop, net hersteld van een slepende scheenbeenblessure, kwam in de 3e set in actie en scoorde twee keer.

Conegliano zit met één wedstrijd minder gespeeld nog altijd in de achervolging om de koppositie. Tegen Club Italië werd de volle buit binnengehaald, al moest de 1ste set nog wel met 23-25 aan de bezoekers worden gelaten. Dat setverlies werkte als een duidelijke waarschuwing, want in het vervolg kwam de ploeg van Robin de Kruijf niet meer in gevaar: 25-21, 25-15 en 25-21. De Kruijf speelde weer een prima wedstrijd en scoorde 16 punten voor haar ploeg. Alleen Kimberley Hill scoorde met 19 punten meer dan de Nederlandse middenaanvalster.

Floortje Meijners leed met Busto Arsizio in de thuiswedstrijd tegen Scandicci een 0-3 nederlaag. Meijners kwam heel kort in actie. De twee ploegen wisselden van positie op de ranglijst. Busto Arsizio staat nu 4e, Scandicci staat 3e. Judith Pietsersen ging met Brescia op bezoek bij Casalmaggiore en nam met 18-25 meteen een voorsprong. Die werd na nederlagen met 25-17 en 25-21 weer weggegeven. Nadat de stand met 18-25 weer was rechtgetrokken, moest een 5e set uitwijzen welke ploeg de sterkste was. Met 15-8 ging de 3-2 winst naar de thuisploeg. Pietersen moest het doen met een invalbeurt en scoorde drie keer.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.