Heren Set Up '65 lijden eerste nederlaag

26 Nov 2018 - Reinier de Boer

Springendal/Set Up ’65 leed na zeven overwinningen op rij de eerste nederlaag van dit seizoen. De ploeg van Hans Bruins kon de opmerkelijke opmars van Sovoco niet stuiten en verloor in een zinderend gevecht met 3-2. Set Up ’65 heeft nog een duel tegoed en kan bij winst gelijk komen met koploper Protos, dat geen fout maakte. Ook nummer twee Keistad liet zich niet verrassen en versloeg EVV. Opvallend was de ruime 4-0 zege van Olhaco op Sneek.

Springendal/Set up ’65 is haar ongeslagen status kwijt. In een bloedstollend volleybalgevecht maakte de ploeg tegen Sovoco een 2-0 achterstand goed, maar kwam in de vijfde set net iets te kort: 15-13. De setpunten 109-106 zeggen voldoende. Sovoco is met een opmerkelijke opmars bezig en boekte de vierde zege op rij en staat vierde en mengt zich bij de titelkandidaten.

Het duel tussen koploper USV Protos en middenmoter Woudenberg leek op een verrassing uit te draaien toen de gasten verrassend de eerste set wonnen, maar daarna sloeg Protos toe en won met 3-1. In een sfeervolle ambiance won de ploeg van Bernard Schoonbeek ook haar zevende wedstrijd op rij. ,,In een vol Olympos, vanwege de Protos relatiedag, wisten de gasten uit Woudenberg in de eerste set beter om te gaan met de luidruchtige entourage. Zij bleven koeler bij de big points. Daarna begon de Protos-machine te draaien en werden de vele toeschouwers (waaronder ook een tribune vol van Woudenberg) getrakteerd op drie degelijke sets van Protos. Opgezweept door de dj's liep met name de middenas van ons goed. Complimenten aan de organisatie van de relatiedag, het was een groot feest.”

Nummer twee Keistad bleef in het spoor van Protos door met 3-1 te winnen van EVV. Het was de zevende overwinning voor de ploeg uit Amersfoort, die de koploper flink op de hielen zit met twee punten achterstand. EVV miste een beetje de aansluiting met de top en staat zevende.

Het duel in de onderste regionen tussen Avior en Hovoc werd een heuse thriller. Het verschil was miniem, maar toen de kruitdampen waren opgetrokken ging Hovoc met de 1-3 zege aan de haal en scoorde net iets meer punten dan de thuisclub: 94-96.

Opvallend was de ruime 4-0 overwinning van hekkensluiter Olhaco op middenmoter Sneek. Olhaco oogde als herboren en speelde een dijk van een wedstrijd. Sneek had alleen in de derde set uitzicht op setwinst, maar gaf een 14-19 voorsprong uit handen. Het gretige Olhaco was heer en meester en pakte vijf broodnodige punten via 25-21, 25-17, 25-22 en 25-17. Voor Sneek-trainer Marnick van Lith was deze nederlaag een fikse tegenvaller. ,,Ik ben zeer ontevreden over deze wedstrijd. In de derde set sloegen we bij 14-19 voor, zes ballen achter elkaar uit. We willen een plaats bij de top drie bereiken en we kunnen van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen. We hebben een heel jonge ploeg en de meeste spelers komen uit lagere klassen en dat kost tijd. Senna Heikoop is bijvoorbeeld 15 jaar en onze spelverdeler is twintig. De potentie is goed, maar het is nog geen garantie voor resultaat. We maakten te veel onnodige fouten.” Sneek raakte onlangs Rutger Zoodsma kwijt aan een buitenlandse profclub, maar Van Lith vond een vervanger in de persoon van Rients Julianus, die net terug is van een reis naar Bolivia.  

Orion 2 won met 1-3 bij Scylla en dat betekende de vierde overwinning van de ploeg van trainer Björn Proost. Na een 0-3 voorsprong kende de wedstrijd een spannende afsluiting en pakte Scylla alsnog een punt door een 25-23 zege in de vierde set.  

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.