Verdiende overwinning van Apollo 8 Heren 1

25 Nov 2018

Een uitwedstrijd die maar een half uurtje rijden is, dat was voor de Bornse mannen even wennen. Omdat er toch tijd genoeg was, besloten de heren in het pittoreske centrum van Twello op zoek te gaan naar een kop koffie. Vervolgens mocht het team richting de lokale sporthal om aan te treden tegen het eerste herenteam van Voorwaarts. Aangekomen in de hal werden de verschillen met de Veste in Borne direct duidelijk. Typerend voor de hal was het lage plafond en de ruimte rondom het veld, waardoor er met 1 voet in het veld geserveerd mocht worden. Terug naar vroeger dus… 

Morris en Mats konden deze zaterdag niet spelen voor de thuisploeg, waardoor Jasper wederom als versterking mee mocht. In de eerste twee sets werd direct duidelijk waarom Apollo bovenaan staat en Voorwaarts hekkensluiter is in de 2e divisie. Het spelbeeld was in beide sets hetzelfde, de gehele selectie kon speeltijd krijgen en de voorsprong kwam geen moment in het gevaar. Met 17-25 en 19-25 wist Apollo een 2-0 voorsprong op het scorebord te krijgen. 

In de derde set begon de machine echter te haperen. Al snel keek Apollo tegen een achterstand aan die in de loop van de set alleen maar groter werd (14-6). De set leek verloren te gaan, maar stap voor stap kwam Apollo weer terug in het goede spel van de eerste twee sets. Passend lag het uitstekend, maar in de spelverdeling en aanval was het soms slordig. Door de aanvallende wissels van coach Rob, kon ervoor gezorgd worden dat er altijd drie aanvallers aan het net stonden. Door blokkerend ook beter te gaan spelen werd de achterstand gelijkgetrokken. Bij 22-22 zette Apollo de eindsprint in en kon het ook deze belangrijke derde set winnend afsluiten; 23-25. 

In de afsluitende vierde set was het spel aan beide kanten niet meer sprankelend. Wel wist Apollo al snel de voorsprong te pakken door goede druk in de service en een uitstekend passing. Deze voorsprong kwam geen moment echt in gevaar waardoor de Bornse mannen vijf punten mee naar huis konden nemen. Met 21-25 was de wedstrijd in voordeel van Apollo beslist: 4-0!

Het was een goede, verdiende overwinning van de koploper. Door puntverlies van concurrenten loopt Apollo uit op de andere ploegen en wordt de koppositie versterkt. Volgende weekend hebben de mannen vrijaf, maar op 8 december komt Pegasus Heren 1 op bezoek in de Veste. We zien u graag om 18:00 op de tribune!

(Bron: Apollo 8)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.