De Kruijf wint met Conegliano in Champions League

22 Nov 2018 - Coen Kaaij
(©CEV)

In een roerige week voor Robin de Kruijf en haar teamgenoten van Conegliano werd op woensdagavond in de Champions League met 3-2 gewonnen van Italiaanse concurrent Scandicci. De Turkse topteams Eczacibasi en Fenerbahce wonnen beide van Russische tegenstanders en het Franse Cannes had geen kind aan Minchanka Minsk.

De roerige week van Conegliano had alles te maken met Megan Easy, een teamgenoot van De Kruijf, die afgelopen weekend haar rechter achillespees afscheurde. Dat terwijl ze afgelopen seizoen vrijwel volledig miste door diezelfde blessure aan haar linkerbeen. Voorafgaand aan de wedstrijd bracht het team haar een saluut en alle speelsters droegen haar nummer 4 als een sticker op hun bovenarm.

Conegliano en Scandicci maakten er een wisselvallige wedstrijd van. In de eerste en derde set was de thuisploeg, waar Robin de Kruijf een volledige wedstrijd speelde en tot veertien punten kwam (5 blok), duidelijk sterker. Met speelsters als Kimberly Hill, Joanna Wolozs en zilveren medaillewinnaressen van het recente WK Miriam Sylla, Anna Danesi en libero Monica de Gennaro voerden ze duidelijk de boventoon. 25-21 en 25-12 waren de scores. 

In de tweede en vierde set gaf Conegliano hun opponenten uit Toscane een flinke voorsprong, die ze beide keren net niet op tijd konden goedmaken. 24-26 en 23-25. Aan de kant van Scandicci was vooral de Zweedse international Isabelle Haak bij tijd en wijlen niet te stoppen, zij kwam tot 33 punten. In de vijfde set maakte Scandicci te veel fouten en kon Conegliano de eerste winst in de 2019 editie van de Champions League bijschrijven.

Match of the Week
De wedstrijd tussen Dinamo Moskou en Fenerbahce had van de CEV het predikaat Match of the Week gekregen. Toch kon de partij die verwachting niet geheel inlossen. De Turkse ploeg (sinds dit seizoen gecoacht door Zoran Terzic, de man die Servië wereldkampioen maakte) walste in de eerste, derde en vierde set over de tegenstander heen. Alleen in set twee kon de thuisploeg een vuist maken, die werd nog met 25-17 gewonnen. Fenerbahce zegevierde in de overige sets met 17-25, 18-25 en 11-25.

Boskovic en Kim
Grote kanshebber op de Champions League dit jaar is het Turkse Eczacibasi uit Istanbul. Ze wonnen in eigen land al de supercup van VakifBank en zijn in de competitie onklopbaar tot op heden. Met 's werelds beste volleybalster Tijana Boskovic in het team en daarnaast de Koreaanse Yeon-Keong Kim en de Amerikaansen Gibbemeyer en Larson is het een topformatie.

Eczacibasi had dan ook niets te duchten van Russische tegenstander Jekaterinenburg. Met 3-0 (25-16, 25-17, 25-21) was de wedstrijd in 68 minuten geklaard.

Cannes niet te stoppen
De tweevoudig Champions Leaguewinnaar Cannes is in de Franse competitie tot nu toe ongeslagen, in de eerste groepswedstrijd in poule C kwamen ze tegen Minchanka Minsk ook nimmer in gevaar. Minsk heeft dit seizoen de overstap gemaakt naar de Russische competitie, nadat het de afgelopen jaren te gemakkelijk won in de Wit-Russische liga.

Cannes was aanvallend niet te stoppen en zegevierde in straight sets: 25-20, 25-19, 25-18.

Vanavond worden de drie laatste groepswedstrijden gespeeld, Lonneke Slöetjes speelt met VakifBank tegen Stuttgart, de ploeg van Deborah van Daelen. Maret Balkestein-Grothues en Nicole Koolhaas nemen het op tegen Chemik Police en Celeste Plak staat tegenover Femke Stoltenborg. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.