Supercoppa voor Conegliano en Robin de Kruijf

12 Nov 2018 - Eline Draaisma
© Rubin/LVF

Afgelopen weekend stond in Italië de strijd om de 'Supercoppa' gepland. Nadat Novara afgelopen seizoen de beker won en Conegliano het landskampioenschap, beide keren ten koste van elkaar, stonden de teams nu ook weer tegenover elkaar om de eerste prijs van het seizoen te pakken. 

Met Robin de Kruijf voor Conegliano in de basis en Celeste Plak voor Novara op de bank begonnen de twee topteams aan de wedstrijd. Voor bijna 4000 toeschouwers maakten de teams er opnieuw een boeiend duel van. Halverwege de eerste set wist het thuisspelende Conegliano een gaatje te slaan (16-13). Het lukte Novara maar niet om het gat te dichten, waarna de set uiteindelijk met 25-21 naar de thuisploeg ging.

Novara nam in de tweede set een 5-8 voorsprong, maar zag die snel weer verdwijnen. Conegliano greep weer de overhand en sloeg ook nu weer een gaatje van drie punten. Opnieuw was Novara niet bij machten om zich terug te knokken in de set, Conegliano breidde het gat zelfs uit naar zes. Niet veel later, bij 24-17, was het weer setpoint voor Conegliano. Een blok van Fabris en De Kruijf maakte het af en zette de ploeg van Santarelli op een 2-0 voorsprong. 

Barbolini besloot in set drie de ervaren Francesca Piccinini (39 jaar) in te brengen in de hoop dat Novara terug kon komen in de wedstrijd. Dat lukte in die derde set, waarin Novara al vroeg op voorsprong kwam. Met goede servicedruk werden de passer-lopers van Conegliano, Megan Easy en Miriam Sylla, onder vuur genomen en dat resulteerde in een 10-16 voorsprong voor de gasten. Nu was het Novara dat bij 17-24 op setpoint kwam, opnieuw een slechte pass deed Conegliano de das om. 

Het leek er in de vierde set op dat Novara er nog een vijfde set uit zou kunnen halen, want de ploeg van Barbolini stond tot halverwege continue voor. Conegliano deed de wedstrijd echter doen kantelen door vanaf 14-16 een inhaalslag te maken. Bij de 'big points' stond het 21-19 voor de landskampioen dat die voorsprong niet meer weg zou geven. Op 24-23 stond het matchpoint op de scoreborden, een aanval van Sylla bracht de beslissing. Zodoende is de eerste prijs van het seizoen voor Conegliano. Robin de Kruijf speelde de hele wedstrijd en scoorde 11 keer, waarvan 4 killblocks en 2 keer uit de service. Celeste Plak kreeg geen speeltijd. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.