Stuivertje wisselen in top 1A (m)

12 Nov 2018 - Reinier de Boer

In de top van de eerste divisie A bij de mannen is het de laatste weken stuivertje wisselen aan de koppositie. Nadat Springendal/Set Up ’65 vorige week de koppositie overnam van Keistad kwam afgelopen weekend USV Protos aan de leiding door een 4-0 zege op Hovoc. Set Up ’65 kwam niet in actie en heeft nog een duel te goed. Nummer twee Keistad maakte geen fout tegen Sneek (3-1) en EVV won bij Scylla (2-3) en staat vierde.

USV Protos verrast vriend en vijand en nam als debutant de leiding door een afgetekende 4-0 zege op Hovoc, dat ook debuteert in 1A. Hovoc heeft de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt, want na drie kampioenschappen op rij en een late en onverwachte  promotie is de ploeg uit Horst in een keer vanuit de eerste klasse naar de eerste divisie gepromoveerd. Protos-trainer Bernard Schoonbeek heeft daar veel bewondering voor. ,,Jazeker, een diep respect voor de sportieve volleyballers uit Horst,” zegt hij. Tegen Protos kon Hovoc echter weinig uitrichten. ,,USV Protos speelde goed en degelijk. Er werden erg weinig fouten gemaakt en de gehele wedstrijd konden wij de druk op Hovoc houden, zodat zij ook niet in de wedstrijd konden komen. Speciale vermelding voor Lode Notermans en Ries Verhoeven die samen de liberopositie invulden en dat erg goed deden.” De setstanden waren 25-16, 25-18, 25-16 en 25-15.

Keistad blijft goed meedoen in de top en boekte een 3-1 zege op Sneek, dat de laatste weken wat wegzakt. Sneek begon de competitie goed met drie zeges, maar daarna volgde een mindere fase met drie nederlagen op rij. De Friezen zakten daardoor naar de achtste plaats. Na de 1-1 (25-15 en 23-25) bleek Keistad in het vervolg van het duel de betere ploeg te zijn en maakte de partij via 25-19 en 25-20 af.

EVV won voor de tweede achtereenvolgende keer, maar in de strijd om de topplaatsen morste de ploeg misschien een duur puntje bij nummer negen Scylla: 2-3. EVV neemt nu de vierde plaats in en heeft zeven punten minder dan de koploper, maar het heeft nog wel een duel te goed. EVV treft in de achtste finales van het bekertoernooi op 1 december de goed presterende Eredivisionist Sliedrecht Sport in Elburg.

Sovoco is met een opmars bezig, want van de laatste vijf duels won de ploeg uit Soest er vier. Afgelopen weekend werd met 1-3 van Avior gewonnen en Sovoco staat nu vijfde.

Orion 2 kwam na de thriller met Woudenberg uiteindelijk als winnaar tevoorschijn: 3-2. Orion 2 nam een 2-0 voorsprong (25-17 en 25-23), maar de debutant knokte zich sterk terug via 22-25 en 25-27, waarna een zinderende ontknoping van het aantrekkelijke duel volgde. De ploeg van trainer Björn Proost bleef in de vijfde set met 15-13 net aan de positieve kant van de score en kon een zwaar bevochten overwinning laten bijschrijven. De ploeg krabbelt weer wat terug, want van de laatste drie duels won de ploeg uit Doetinchem twee keer en staat nu zesde. Woudenberg won haar eerste drie thuisduels, maar de twee uitwedstrijden gingen vervolgens verloren.        

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.