Reflex verslaat koploper Inter Rijswijk

11 Nov 2018 - Reinier de Boer

De mannen van Reflex lieten de laatste weken al merken in een goede vorm te zijn en zaterdag versloeg de ploeg van trainer Henk Gootjes koploper Inter Rijswijk met 0-3 dat voor het eerst onderuit ging deze competitie. Daardoor is het dringen in de top van de Topdivisie, want ook nummer twee ZVH Volleybal pakte drie punten van Volley Tilburg (3-0). Debutant VCN blijft goed meedoen en won met 0-3 bij Sudosa-Desto.

Reflex steekt in een uitstekende vorm en nadert de top van de Topdivisie door een knappe 0-3 zege in Rijswijk bij de koploper. Na zes zeges op rij betekende deze uitslag de eerste nederlaag van de ploeg van Willy Steenbakkers. De cijfers waren vrij duidelijk (22-25, 19-25, 18-25) en Reflex heeft een wedstrijd minder gespeeld dan ZVH Volleybal en Inter Rijswijk en kan bij winst de lijstaanvoerder naderen tot op een punt. Beide ploegen leden een nederlaag deze competitie.

Nummer twee ZVH Volleybal profiteerde optimaal van de misstap van de koploper en versloeg Volley Tilburg met 3-0 en dat betekende de derde zege op rij. Alleen in de eerste set werd het echt spannend, maar daarna was het verschil duidelijk. ,,Inderdaad, de eerste set ging nog gelijk op tot 23-23, maar we wisten de set toch naar ons toe te trekken,” zegt ZVH-trainer Kristian van der Wel. ,,We zijn een groep die elke week een klein stapje (willen) maken en dat begint steeds vaker zijn vruchten af te werpen. Het is fijn om hier onderdeel van te zijn.” De setstanden waren 25-23, 25-19 en 25-11.

Debutant VCN blijft uitstekend meedoen in de top van de Topdivisie en boekte een zwaar bevochten 0-3 zege op Sudosa-Desto. Opnieuw was de hekkensluiter erg dichtbij setwinst in de eerste twee sets, maar weer konden de Assenaren op het beslissende moment niet toeslaan: 24-26, 24-26, 20-25. De ploeg van trainer Erik Noordijk wacht nog steeds op de eerste overwinning in dit seizoen. ,,Het is ons twee seizoenen lang voor de wind gegaan, maar dit jaar is een geheel ander jaar waarbij we moeten leren omgaan met verloren wedstrijden en moeten leren om bij de wedstrijden waar het er echt om gaat, op te staan. Daar zullen we op korte termijn stappen in moeten maken,” zegt Noordijk. VCN lootte in de volgende bekerronde Eredivisionist Vocasa.

Webton/Hengelo presteert wisselvallig en leed een 3-1 nederlaag bij nummer acht HLB van Daal/DS via 25-20, 25-22, 19-25 en 25-23. Volgens Hengelo-trainer Jordan Weggelaar haalde zijn ploeg haar niveau niet. ,,Het verschil was zeker niet groot. We hebben kansen genoeg gecreëerd, maar waren op de beslissende momenten gewoon niet goed genoeg. Dat is zuur voor ons, maar is volgens mij wel het mooie van de Topdivisie. Volgens mij zijn de verschillen niet groot tussen de meeste ploegen in de Topdivisie. Dus het niet halen van eigen niveau straft men direct af.” Weggelaar heeft wel een verklaring voor de wisselvalligheid van zijn ploeg. ,,De afgelopen maanden hebben we te maken gehad met wisselvalligheid van aanwezigheid tijdens de trainingen en wedstrijden. Er is een aantal spelers geblesseerd geweest, momenteel is er nog een speler geblesseerd. Daarnaast is één van mijn spelverdelers op dit moment in Zuid-Afrika voor zijn werk. De samenstelling is hierdoor dus steeds anders. Hier moeten we beter mee om leren gaan.” 

DIO/B boekte de derde zege op rij en won met 3-1 van MKB Accountants/VCV. Volgens DIO/B-trainer Edwin ten Kate werd het na een moeizaam begin uiteindelijk een gemakkelijke wedstrijd. ,,We begonnen met een wat andere basis dan de afgelopen wedstrijden. Misschien dat dit in het begin voor wat onrust zorgde. Passend stond het iets minder goed dan de afgelopen wedstrijden in het begin, waardoor het spelletje wat voorspelbaar was. Halverwege de set kwamen Rik Bakker en Michael ter Veer erin. Rik wist Michael keer op keer goed te vinden en Michael kon steeds heel makkelijk de grond van de tegenstander vinden. Dat was prettig waardoor we in een paar rotaties erop en erover gingen. In de 2e set begonnen we zoals we geëindigd waren in de 1e set, daarmee hoopten we direct stevig door te kunnen drukken, maar dit gebeurde helaas niet, door wat teveel eigen fouten en prima spel van de tegenstander. Vanaf de 3e set met een ingevallen Dewi Verseput voor Nico Hoekstra, gingen we steeds makkelijker spelen en konden we de wedstrijd naar onze hand zetten. Al met al hebben onze invallers bewezen het goed op te kunnen pakken.”

NTC-Vastgoed/Donitas behaalde na drie nederlagen op rij weer een overwinning. De ploeg van Arno van Solkema won met 3-0 van Dynamo 2 via 25-17, 25-23 en 25-18. Het was de derde winstpartij voor de Groninger studenten in dit seizoen. Dynamo 2 blijft op twee overwinningen tot nu toe steken.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.