Abiant/Lycurgus overtuigend naar koppositie

11 Nov 2018
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

In de topper vanavond tussen Abiant/Lycurgus en Draisma Dynamo heeft de ploeg uit Groningen overtuigend de koppositie op de ranglijst gepakt. Dynamo kon alleen in de tweede set weerstand bieden. Dankzij de Super Sunday waren er in Martini Plaza zo'n 1800 toeschouwers aanwezig. Zij zagen een afgetekende 3-0 overwinning voor de thuisploeg.

Lycurgus begon met vrijwel dezelfde basis als tegen Sliedrecht vorige week. De enige wijziging was Hosein Gambhari, die speelde in plaats van Niels de Vries. Dat bleek een goede keuze want Gambhari liet maar liefst 6 blokpunten noteren. Bij Dynamo startte Bram Langevoort op de buitenkant en Nico Maneschijn wederom op het midden. Lycurgus kwam scherper uit de startblokken en nam snel een 5-2 voorsprong. De bezoekers uit Apeldoorn liepen achter de feiten aan en konden geen inhaalslag maken. Met 25-20 won Lycurgus de eerste set.

In de tweede set leek Draisma Dynamo feller te gaan spelen. De servedruk van de Apeldoornse formatie nam toe en de foutenlast bij Lycurgus steeg. Een tweetal fouten bij Dynamo zorgde ervoor dat een 19-17 voorsprong snel verdween. Boven de 20 ging het gelijk op door met name foute opslagen. Het eerste setpoint van Lycurgus was meteen raak doordat Van Solkema de bal fout sloeg.

De thuisploeg rook bloed en Dynamo was duidelijk aangeslagen. Ook de nieuwe spelers aan Apeldoornse zijde konden het tij niet keren. Door een tussensprint van het team van coach Redbad Strikwerda werd een echte blamage nog afgewend maar door een rake klap van topscoorder Wytze Kooistra stond er uiteindelijk toch een duidelijk 25-18 op het bord.

Arjan Taaij gaf zijn ploeg na afloop complimenten over de manier waarop zij zich hebben gerevancheerd op het verlies van vorige week. “Er was duidelijk te zien dat dit team wat recht te zetten had. De felheid was duidelijk te zien. Met name in de verdediging waardoor wij het gros van de lange rally’s in ons voordeel besliste. Ik moet de ploeg een groot compliment maken.”

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.