Sudosa-Desto pareert aanval van DBS

12 Nov 2018 - Magrietha Top

 

Afgelopen zaterdag een serieuze topper in de eerste divisie A bij de vrouwen. Sudosa-Desto ging op bezoek DBS. Daar werd een knappe uitoverwinning behaald. VC Sneek 2 profiteerde van het verlies door zelf te winnen van VC Bolsward. VC Zwolle deed goede zaken aan de staart van de ranglijst door de eerste seizoensoverwinning binnen te halen. Dit ging ten koste van Tjoba, die meteen ook op de laatste plaats belanden. Dynamo won in een Twentse derby van Rosstars en VCV won het uitduel bij WVC. 

 

DBS ging als runner-up de wedstrijd tegen Sudosa-Desto in. Een uitstekende mogelijkheid om het de koploper eens heel erg lastig te maken. Maar Sudosa-Desto had blijkbaar geen zin in een stunt van de thuisploeg want de eerste set werd meteen ruim gewonnen door de bezoekers. DBS deed een nieuwe poging in de tweede set en dat slaagde wel, zo stond het na twee sets 1-1. Daarna won het talent van de speelsters van Sudosa-Desto het van de ervaring van DBS. Het werd eigenlijk niet spannend meer, want Sudosa-Desto won de derde en de vierde set ruim.

 

VC Sneek 2 kon profiteren van het verlies van DBS en daarmee namen ze de tweede plek over van de dames uit Balk. Ze wonnen in een Friese battle van VC Bolsward. Sneek 2 nam de eerste set voor de rekening, maar Bolsward trok de stand gelijk in de tweede set. Daarna was het ook in deze wedstrijd niet heel spannend meer, de overwinningen in de derde en vierde set waren ook hier heel ruim voor de bezoekers. 

 

Heugelijk moment voor de reserves van Zwolle afgelopen zaterdag. Vorig weekend werd de eerste set van het seizoen gewonnen en dit kreeg een mooi vervolg door zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen. Prachtige bijkomstigheid voor Zwolle 2 was ook nog eens dat de rode lantaarn achtergelaten kon worden in Klazienaveen. Een knappe 1-3 overwinning dus van Zwolle 2 op Tjoba, dat het nu dus moet doen met plek 12. 

 

Dynamo kreeg de buren van Rosstars op bezoek. En eigenlijk waren de dames uit Tubbergen drie sets lang ruim de betere ploeg. Klein smetje op deze knappe overwinning was het verlies in set twee. Rosstars was daar na een marathonset via 29-31 de sterktse. Dynamo klimt daarmee naar de achtste plek op de ranglijst. Rosstars blijft steken op plek vijf. 

 

In de middenmoot werd er de wedstrijd tussen WVC en VCV gespeeld. De dames uit Veenendaal trokken aan het langste eind via 1-3. De set die werd gewonnen door WVC was wel heel overtuigend met 25-14, maar dat was dan ook de enige schade die ze konden aanrichten. VCV staat op plek zes en WVC staat na dit weekend op plek zeven. 

 

Set-up ’65 2 en Krekkers hadden een vrije zaterdag.  

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.