Talentteam stunt tegen Orion

11 Nov 2018
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

In de Eredivisie trad Orion aan tegen het Talentteam. De koploper ging verassend in vier sets onderuit en is dankzij dit verlies door Sliedrecht ingehaald op de ranglijst. Vanavond spelen Lycurgus en Dynamo tegen elkaar in Martiniplaza. Voor beide teams ligt de koppositie binnen handbereik.

De Doetinchemse selectie moest het in eigen huis doen zonder Joris Marcelis. De talenten gingen goed van start, maar na een time-out in de eerste set was er grote consternatie. Volgens het Talentteam had er 18-21 op het scorebord moeten staan, maar in werkelijk wees de teller de stand 19-20 aan. Door dit meningsverschil lag het spel enige tijd stil, dat uiteindelijk nadelig bleek uit te pakken voor de jongelingen.

In twee daaropvolgende sets was het Talentteam net iets beter dan de thuisploeg, al werd het aan het einde van de derde serie nog wel even heel erg spannend. De Australiër Steven Mcdonald zorgde er met zijn vlijmscherpe opslagen voor dat Orion terug kon komen van 21-24 naar 23-24, maar op die stand was hij zo vriendelijk fout te serveren.

De vierde set was er eentje om in te lijsten. De Doetinchemse coach Martijn van Goeverden stelde Pim Kamps als diagonaalspeler op, ten koste van Ivar de Waard. De strijd ging lang gelijk op waarbij het publiek mooie rally’s kreeg voorgeschoteld. Bij 23-21 voor de thuisploeg leek een vijfde set in het verschiet te liggen, maar op dat moment kwam Martijn Brilhuis aan service die met twee aces de bezoekende ploeg naar 24-23 bracht. Een kleine vijf minuten later was de eerste nederlaag van Orion een feit, 27-29. 

In Nijmegen wist VoCASA met 3-2 van Zaanstad te winnen. Het sterke collectief gecoacht door Joost Joosten knokte zich terug van een 0-2 achterstand en wist de beslissende tiebreak met 15-11 te winnen. Opvallend bij de thuisploeg was de inbreng van Max van der Weerden. De jonge passerloper die dit seizoen overkwam van het Talentteam werd passend onder druk gezet, maar kwam aan het net veelvuldig tot scoren. Steffan Hebbink, die de nog steeds geblesseerde Bas van Bemmelen verving haalde een dikke voldoende.

Zwolle ging voor de tweede week op rij onderuit in vijf sets. In Houten kwamen de Zwollenaren twee keer goed terug in de wedstrijd, maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in de mannen van Taurus.

In Barneveld ging Advisie/SSS zoals verwacht onderuit tegen de imponerende debutant Sliedrecht Sport: 1-3

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.