Setverlies met 25-2 in Challenge Cup

08 Nov 2018 - Coen Kaaij
Olympiacos (rood) en Diekirch (©CEV)

In de eerste rondes van de Europese toernooien doen er vaak nog teams mee die niet heel veel in de melk te brokkelen hebben. Maar op woensdagavond maakte Chev Diekirch uit Luxemburg het wel heel bont. Ze verloren in 48 minuten met 3-0 en wisten in totaal slechts 18 punten te scoren. Dieptepunt van de wedstrijd was de tweede set, waarin maar liefst met 25-2 werd verloren.

Nu stonden de Luxemburgse amateurs tegenover de regerend kampioen van de Challenge Cup, Olympiacos Piraeus. Dus alle hoop die van tevoren gekoesterd werd, was al ijdel. Bij de Griekse vrouwen staan internationals in de line-up. Laura Emonts (voormalig Duits international), twee Griekse nationale teamspeelsters (Christodoulou en Lamprousi). 

De coach van de Griekse formatie kon naar hartelust variëren, hij liet al zijn veertien speelsters binnen de lijnen komen. Zo gebeurde het ook dat topscoorster Lamprousi 'slechts' acht punten noteerde. Maar uit de statieken blijkt: alleen de twee libero's van Olympiacos kwamen niet tot scoren.

Geen record
De setstanden 25-4, 25-2, 25-12 zijn natuurlijk zeer hard. Navraag bij de CEV leert dat de 25-2 zeer waarschijnlijk het grootste verschil in een Europa Cup-wedstrijd is. Slechts een keer was er een 25-1 setwinst, dat was op een het Europees kampioenschap voor kleine landen in 2010, toen Liechtensten Ierland slechts één punt gunde in de tweede set.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.