Rotterdam, Amsterdam en Apeldoorn speelsteden EK 2019

08 Nov 2018
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Bij het EK van de mannen volgend jaar zomer wordt er in Nederland gespeeld in Rotterdam, Amsterdam en Apeldoorn. Zo meldt de Nevobo in een persbericht. 

Van 12 t/m 29 september 2019 organiseert Nederland samen met Frankrijk, België en Slovenië het EK Volleybal voor mannen. Het is na 1985 en 1997 de derde keer dat Nederland dit elitetoernooi mag organiseren. De Nederlandse speelsteden zijn Rotterdam (Ahoy), Amsterdam (Sporthallen Zuid) en Apeldoorn (Omnisport). De loting voor het EK vindt plaats in januari 2019.

 

Toernooi formule

 

Aan het EK nemen 24 landen deel die zijn verdeeld over 4 poules van 6. De top 4 van iedere poule plaatst zich voor de achtste finales. In Nederland wordt gespeeld t/m de kwartfinale. De halve finales vinden plaats in Slovenië en Frankrijk, de wedstrijd om het brons en de finale in Frankrijk.

 

Rotterdam

 

Oranje, dat in september verrassend in de top acht eindigde op het WK in Italië en Bulgarije, speelt zijn eerste drie poulewedstrijden in de Rotterdamse sporttempel Ahoy. In 2015 werd in Ahoy het record ‘meeste toeschouwers bij een volleybalwedstrijd in Nederland’ verbroken. Bijna 11.000 mensen zagen in Rotterdam de finale van het EK Vrouwen: Nederland – Rusland.

 

Oranje speelt drie poulewedstrijden in Rotterdam in de periode tussen vrijdag 13 en maandag 16 september.

 

Amsterdam

 

Poulewedstrijd vier en vijf van Nederland worden gespeeld in de Amsterdamse Sporthallen Zuid. Deze historische locatie vlakbij het Olympisch Stadion was jarenlang de thuisbasis van Oranje. In de hoofdstad werd in 1985 de finaleronde van het EK gespeeld.

 

Oranje speelt twee poulewedstrijden in Amsterdam, in de periode tussen dinsdag 17 en donderdag 19 september. Deze wedstrijden zijn beslissend voor de eindrangschikking in de poule en dat heeft direct invloed op de sterkte van de tegenstanders in de knock-out fase.

 

Apeldoorn

 

Apeldoorn is een van de bekendste volleybalsteden van Nederland en herbergt roemruchte verenigingen als Dynamo en Alterno. De afgelopen jaren werden er vele grote volleybalevenementen georganiseerd in deze Gelderse stad zoals het WK en EK Beachvolleybal, het EK Volleybal Vrouwen 2015 en andere internationale competities zoals de Volleyball Nations League. In Apeldoorn wordt gespeeld in Omnisport, de prachtige topsportaccommodatie aan De Voorwaarts. In Aperldoorn wordt de achtste finale espeeld op zateerdag 21 september en de kwartfinale op maandag 23 september.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.