Nipte winst voorkomt crisis Civitanova

06 Nov 2018

Een aantal dagen voor de wedstrijden gingen er al wat geruchten rond. Na de forse thuisnederlaag tegen Perugia is het even flink onrustig geweest intern de club. Vier speelrondes waren er nog maar gespeeld, maar coach Medei stond al bijna op straat. Een krappe 3-2 winst op het Trento van Maarten van Garderen heeft de rust echter wat doen wederkeren.

Zoals ook Perugia een grote investering heeft gedaan om Wilfredo Leon te halen, is het Civitanova dat met Yaondry Leal, Robertlandy Simon en Bruno Rezende een sterrenteam heeft geconstrueerd. Het begin was echter wankelend en na de afgang tegen Perugia was het tijd voor een reactie. Die kwam er gelukkig. In een wedstrijd tegen Trento waarin de bezoekers zowel 0-1 als 1-2 in sets voor kwam was het toch Civitanova dat opgelucht adem kwam halen. In de vijfde set werkte het zelfs een 3-6 achterstand weg om vervolgens de broodnodige overwinning te pakken. Leal werd uiteindelijk ‘Man of the match’ met 21 punten (waarvan 6 aces). Maarten van Garderen begon aan de kant van Trento wederom in de basis en scoorde 6 punten in twee sets waarna Aaron Russell zijn plek innam na terug te zijn van één opgelopen virus. Trento trok dus net aan het kortste eind maar neemt toch een kostbaar punt mee naar huis. In Civitanova lijkt de rust wat te zijn teruggekeerd en zal coach Medei dus nog altijd op de bank zitten de volgende wedstrijd.

Perugia maakte wederom geen fout. Al verloor het de tweede set tegen het mindere Sienna, de overwinning was toch vrij overtuigend. Sienna, met de topscorer tot nu toe Hernandez in de gelederen, kwam moeilijk in hun spel na het servicegeweld van Perugia. De thuisploeg maakte maar liefst 17 directe aces. Leon heeft overigens het hoogste percentage aces per set (maar liefst 1,41). Dat heeft nog nooit iemand neergezet na vijf speelronde. Perugia heeft ook als enige ploeg de volle punten. Modena is ook nog ongeslagen, maar liet onderweg één punt liggen. Afgelopen zondag was dat niet het geval in een duidelijke overwinning in en tegen Latina.

Vorig jaar won Sora nog tot twee maal toe van Verona maar deze keer was de thuisploeg een klasse beter. De Franse diagonaalspeler Boyer had een groot aandeel in deze 3-0 winst met 25 punten. Ook Milaan hield alle punten in eigen huis door Castellana Grotte te verslaan. Nimir Abdelaziz is nog steeds niet de oude, maar kwam wel een aantal keer het veld in en liet één punt noteren. Zijn vervanger Simon Hirsch werd twee weken geleden door Milaan aangetrokken om het gemis van de Nederlander op te vangen. Hij was ook dan ook zeer waardevol met 25 punten. Ravenna won knap van Vibo Valentia dat zuur na huis gegaan zal zijn nadat ze elke set gelijk op gingen met de thuisploeg. Aan het eind stond er 3-1 op het scoreboard. Padova pakte als laatste een hele belangrijke overwinning op directe concurrent Monza; 3-1.

Morgen is er alweer een nieuwe speelronde in de Superlega.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.