Vakifbank veel te sterk voor Besiktas

06 Nov 2018 - door Kees Tanis
Met een pipeaanval passeert Sloetjes het blok van Beliën

Vakifbank bleek vanmiddag in de tweede wedstrijd van de Turkse competitie veel te sterk voor de thuisploeg Besiktas. Giovanni Guidetti bracht in tegenstelling tot de eerste wedstrijd zijn steraanvalster Zhu Ting dit keer wel in het veld. Ook Sloetjes begon in de basis, net als Beliën bij Besiktas.

Besiktas pakte in het begin van de 1ste set nog wel een voorsprong (6-4), mede dankzij een fraaie eerste tempobal van Beliën en een blok van haar op Sloetjes. Sloetjes zelf zorgde daarna met enkele fraaie aanvallen en een mooie serviceserie dat Vakifbank het initiatief kon overnemen. Dat werd ook niet meer afgegeven. De voorsprong van 6-7 werd uitgebouwd naar vijf punten. De set ging uiteindelijk met 18-25 naar Vakifbank.

In de 2e set werd Besiktas van het veld geveegd door de landskampioen. Vakifbank voerde de servicedruk op, waardoor Besiktas aanvallend nauwelijks meer kon verrassen. Op 2-9 was het sterrenteamvan Giovanni Guidetti eigenlijk al onbereikbaar geworden voor de thuisploeg, vooral omdat de vrijwel niet te stoppen Zhu Ting steeds vaker werd gelanceerd. Vakifbank stoomde via 8-18 door naar een overduidelijke 11-25.

Ook in de 3e set bleef de servicdruk van Vakifbank groot. Een voorsprong van twee punten stond al weer snel op het scorebord. Halverwege de set was die voorsprong uitgebouwd naar 6 punten, 6-12. Met 18-25 was ook de derde set voor Sloetjes en haar teamgenoten.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.