Treffen tussen Sloetjes en Beliën

05 Nov 2018 - door Kees Tanis
Verdriet en troost, Beliën en Sloetjes (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Lief en leed deelden de twee vedetten van Oranje de voorbije lange en ongebruikelijk lange warme zomer, in de aanloop naar het WK in Japan. Dinsdag gaat middenblokkeerster Yvon Beliën er alles aan doen om het aanvalskanon Lonneke Sloetjes af te stoppen. In de tweede ronde van de Turkse competitie ontmoeten het Vakifbank van Sloetjes en Besiktas van Beliën elkaar om 16.00 uu in Istanbul.

Beide ploegen hadden dit seizoen geen droomstart. Vakifbank, de ploeg van voormalig bondscoach Giovanni Guidetti met sterspeelsters als Zhu Ting (China), Milena Rasic (Servië) en Kelsey Robinson (USA), verloor vorige week woensdag eerst de strijd om de Supercup tegen Eczacibasi. Zaterdag werd de eerste competitiewedstrijd weliswaar gewonnen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Het team van Sloetjes had er voor het thuispubliek vijf sets voor nodig tegen Ankara Karayolarri. Dat de ploeg nog niet optimaal draait heeft vermoedelijk ook temaken met het niet meespelen van Zhu Ting, die rust kreeg vanwege een schouderblessure.

Yvon Beliën verloor de eertste competitiewedstrijd vrijdag bij Fenerbahce met 3-0. Beide ploegen hebben dan ook alle reden om morgen hun ware kracht te laten zien. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.