Donitas houdt de leiding in Topdivisie (V)

04 Nov 2018 - Magrietha Top

 

Na het bekerweekend van vorige week werd er dit weekend weer een volledige competitieronde afgewerkt. Ook na speelronde 6 gaat Donitas uit Groningen aan de leiding. Ze worden op de voet gevolgd door Peelpush. Na weer een overwinning klimt VV Utrecht ook op het podium. Onderin blijft het zwaar voor Veracles, Alterno 2 en PDK. 

 

Koploper Donitas ging op bezoek bij VoCASA in Nijmegen en had het daar absoluut niet makkelijk, maar trok uiteindelijk aan het langste eind. De eerste set ging met ruimte cijfers naar het team van Erwin Sikkema, maar in een hele lange, spannende tweede set wist VoCASA de stand gelijk te trekken. Via weer een spannende set kwam Donitas opnieuw op voorsprong, maar VoCASA toonde veerkracht en kwam wederom op gelijke hoogte. De vijfde set ging op karakter toch naar Donitas en zo blijven zij verdiend de koploper van de Topdivisie. 

 

Naaste belager Peelpush speelde vandaag tegen WSV. Afgelopen weekend kwam voor WSV het slechte nieuws dat Cynthia Luijken een hele zware knieblessure heeft overgehouden aan de bekerronde van vorige week. Een gescheurde kruisband en schade aan de meniscus als diagnose betekent einde seizoen. Zonder haar had WSV het lastig tegen Peelpush. De dames uit Meijel kwamen op een 2-0 voorsprong. WSV deed in de derde set nog wel iets terug, maar na vier sets stond er toch een 3-1 op het scorebord en kon Peelpush het feestje vieren in de kantine. 

 

VV Utrecht deed dit weekend ook goede zaken, zij klommen het podium op. Nu leek dat er na de eerste set niet op. VV Utrecht begon zwak aan de uitwedstrijd tegen Veracles. De staartploeg van de Topdivisie won brutaal de eerste set, maar had daarna eigenlijk niets meer in te brengen. Het dieptepunt was de 9-25 in de derde set. Met 14-25 sloot VV Utrecht de wedstrijd toch af met drie belangrijke punten. 

 

De verdiende plek op het podium van VV Utrecht ging ten koste van Orion. De dames uit Doetinchem gingen toch wel behoorlijk hard onderuit bij VCN. Was het de eerste set nog redelijk spannend, de tweede en derde set waren toch wel overduidelijk voor de thuisploeg die zich daarmee nestelen op plek 6.

 

Voltena kreeg Alterno 2 op bezoek en ze speelden een puike wedstrijd. Eigenlijk was er in drie sets geen vuiltje aan de lucht. Alterno 2 deed de eerste set nog leuk mee, maar in de overige sets was er geen sprake van een wedstrijd. Voltena staat na dit weekend op plek vijf, maar heeft nog twee wedstrijden achterstand op de koplopers, dus het gat kan nog behoorlijk worden gedicht. Alterno 2 blijft in zwaar weer verkeren. 

 

Dynamo en PDK, ploegen die ook onderin meedraaien, namen het zaterdag tegen elkaar op. Dynamo had een goed bekerweekend achter de rug, dus ze traden met zelfvertrouwen aan in de eigen hal. Het werd een spannende wedstrijd waarbij het spel, en daarmee ook de winstkansen, over en weer gingen. Uiteindelijk was het PDK wat na vijf sets aan het langste eind trok. Ze staan daarmee op plaats tien, Dynamo heeft één punt meer en vinden we terug op plaats negen. 

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.