Robin de Kruijf maakt rentree bij Conegliano

04 Nov 2018 - door Eline Draaisma en Kees Tanis
© Rubin/LVF

Robin de Kruijf heeft na iets meer dan een half jaar haar rentree gemaakt op het volleybalveld. In maart van dit jaar raakte ze geblesseerd aan haar knie, maar na een operatie en lang revalideren, kon ze gisteren eindelijk weer binnen de lijnen treden. 

De 27-jarige De Kruijf moest door haar blessure noodgedwongen vanaf de kant toekijken hoe haar team, Conegliano, afgelopen seizoen landskampioen werd. Ook de zomer met het Nederlands damesteam moest ze aan zich voorbij laten gaan. Hierdoor miste ze onder meer de Nations League en het WK in Japan, waar Nederland uiteindelijk vierde werd. Bij de start van de competitie werd ze de eerste twee wedstrijden nog niet ingezet, maar gisteren in de derde wedstrijd mocht ze haar rentree maken in de basis. 

Tegen Monza, het team van de geblesseerde Anne Buijs, had De Kruijf meteen een belangrijk aandeel in de zege. De spannende eerste set, waarin Monza eigenlijk continue de leiding had, werd uiteindelijk toch nog gewonnen door Conegliano (25-27). In het vervolg was er van spanning niet echt sprake meer, want in de tweede en derde set had Conegliano halverwege al een aardige voorsprong opgebouwd. De wedstrijd werd dan ook in drie sets gewonnen door de gasten via twee keer 19-25. De Kruijf speelde de hele wedstrijd en scoorde 12 keer. Daarvan waren er 9 met haar aanval (64% aanvalspercentage), 2 met haar blok en 1 ace. 

De andere teams kwamen vandaag pas in actie, nadat er ook afgelopen woensdag een speelronde werd afgewerkt. Opnieuw was er weinig Nederlandse inbreng. Alleen Laura Dijkema kreeg woensdag speeltijd. Ze speelde de hele wedstrijd, die overigens verrassend verloren ging tegen Brescia. Haar ploeg heeft het moeilijk, want ook vandaag werd verloren. In de thuiswedstrijd tegen Casalmaggiore werd het 1-3 voor de bezoekers. In de eerste set leek er nog weinig aan de hand en ging de winst met 25-19 naar Firenze, dat het nog steeds zonder de geblesseerde Nika Daalderop moet doen. Daarna was vooral Casalmaggiore aan zet en was de winst na 19-25, 15-25 en 21-25 binnen. 

Novara won woensdag, met Celeste Plak overigens op de bank, betrekkelijk eenvoudig van Scandicci. Vandaag stond Plak wel binnen de lijnen in de thuiswedstrijd tegen Bergamo. Novara stoomt stevig door en liet Bergamo met 25-12, 25-15 en 25-15 kansloos. De ploeg houdt daarmee de koppositie op de ranglijst. Plak speelde een sterke wedstrijd en maakte zelfs de meeste aanvallende punten. Ze wist 12 keer te scoren, tegen Paola Egonu 11 keer.

Ook Floortje Meijners kwam woensdag niet in actie tijdens de gewonnen wedstrijd van Busto Arsizio tegen Monza. Busto Arsizio speelde vandaag uit tegen Cuneo  en won met 3-0. Brescia wist met 3-1 te winnen bij Club Italia. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.