Reflex nestelt zich in top van Topdivisie

04 Nov 2018 - Reinier de Boer

Inter Rijswijk blijft in de Topdivisie aan kop na de zesde overwinning op rij. De 3-0 zege op HLB Van Daal/DS kwam echter moeizaam tot stand. Webton/Hengelo kende veel moeite met NTC Vastgoed/Donitas en won met 3-2 en zag de koploper weer uitlopen. Ook concurrent ZVH Volleybal liet een punt liggen bij Dynamo 2: 2-3. Reflex nestelt zich in de top na de vijfde zege op rij en staat vierde.

Koploper Inter Rijswijk pakte na de verrassende uitschakeling in het bekertoernooi de draad weer op en won met 3-0 van HLB Van Daal/DS. De ploeg van trainer Sander Mulder maakte het de koploper zeer moeilijk, maar kwam net iets te kort. Het verschil in de tweede en derde set was minimaal, want Rijswijk won met 25-23. HLB Van Daal/DS zakte na de vierde nederlaag van dit seizoen naar de negende plaats.

Reflex won voor de vierde achtereenvolgende keer en nestelt zich in de top en steeg naar de vierde plaats. MKB Accountants/VCV kon alleen in de tweede set goed bijblijven, maar verloor nipt met 27-25. In de eerste en derde set was Reflex de betere ploeg en steekt momenteel in een goede vorm en zou in de huidige vorm de topploegen kunnen bedreigen.

DIO/B boekte de tweede zege op rij en ging in een aantrekkelijke wedstrijd bij VCN met een 2-3 zege aan de haal. Het verschil was niet groot, want DIO scoorde slechts zes punten meer. DIO/B staat zesde en VCN blijft op de vijfde plek en kan ondanks de nipte nederlaag toch tevreden zijn over de seizoenstart.

ZVH Volleybal boekte de vierde overwinning van het seizoen, maar het kostte de nodige moeite. Debutant Dynamo 2 maakte het de ploeg van trainer Kristian van der Wel erg moeilijk, maar verloor wel met 2-3. Dynamo 2 nam een 2-1 voorsprong, maar ZVH Volleybal kende de langste adem en pakte twee punten en doet goed mee in de top met een derde plaats.

Ook Webton/Hengelo speelde een boeiende partij tegen debutant NTC Vastgoed/Donitas en won nipt met 3-2. Donitas nam een 1-2 voorsprong, maar Webton/Hengelo kwam sterk terug en won uiteindelijk via 25-21 en 15-10 alsnog met 3-2. Opvallend is dat Donitas drie punten meer scoorde dan de thuisclub.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.