Sliedrecht verslaat landskampioen

04 Nov 2018
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Sliedrecht Sport heeft voor een grote verrassing gezorgd door landskampioen Lycurgus met 3-0 te verslaan. In set één en drie was het verschil minimaal, maar in de tweede set kwamen de bezoekers uit Groningen slechts tot zestien punten. Advisie/SSS heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. In Zwolle wist de Barneveldse formatie een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-3 winst op Coniche Topvolleybal Zwolle.

Coach Arjan Taaij was 'not amused' na de nederlaag van zijn ploeg in Sliedrecht, maar gaf ook de credits aan Sliedrecht Sport. ''Zij hebben vandaag terecht gewonnen. Ik verwacht zeker dat Sliedrecht bij de bovenste vier zal eindigen, maar laat duidelijk zijn dat wat wij vandaag hebben laten zien onacceptabel is.'' Met behoorlijk wat wisselingen probeerde coach Taaij het tij nog te keren, maar er kwam geen antwoord op de rake klappen van met name Yorick de Groot en Gerard Baan aan Sliedrechtse zijde.

Door de nederlaag van Lycurgus neemt Draisma Dynamo de koppositie op de ranglijst over. De ploeg uit Apeldoorn won thuis met 3-1 van VoCASA maar wist wederom niet echt te overtuigen. De eerste set was dan ook voor de ploeg uit Nijmegen. Joris Zwaneburg was de meest effectieve aanvaller voor VoCASA. Echter begon Draisma Dynamo vanaf set twee beter te draaien. Nico Maneschijn, normaal gesproken diagonaal, speelde een goede wedstrijd als middeman. Rik van Solkema werd topscoorder aan de kant van de Apeldoorners.

Eerder op de middag trok het Talent Team hun stijgende lijn door. In eigen huis werd SV Land Taurus overtuigend met 3-0 van het veld gespeeld. De ploeg uit Houten maakte geen één set meer dan twintig punten. Martijn Brilhuis en Nimo Benne scoorde beide 13 punten voor de opleidingsploeg uit Arnhem, die door deze tweede overwinning op rij stijgt naar de vijfde plek op de ranglijst.

Advisie/SSS toonde karakter in Zwolle. De mannen van trainer Ivo Martinovic draaien tot nu toe een moeizaam seizoen en keken al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Net als eerder dit seizoen liet SSS zien te kunnen knokken, maar deze keer wist het dit ook om te zetten in winst. Met een ontketende Peyton Shirman werd de vijfde set overtuigend gewonnen (7-15).

Vanmiddag spelen Achterhoek Orion en Zaanstad tegen elkaar om 16.30 uur in Koog aan de Zaan.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.