VC Sneek te sterk voor Apollo 8

23 Oct 2018
Foto: Rudy van 't Rood

Op zondag 21 oktober speelde Apollo 8 opnieuw een uitwedstrijd. Dit keer reisde de selectie af naar Friesland en kwam het in actie tegen VC Sneek. Apollo 8 kon helaas niet voor een stunt zorgen en verloor de wedstrijd met 3-0.

Na de midweekse uitwedstrijd tegen Eurosped moest Apollo 8 opnieuw aantreden tegen een topteam uit de eredivisie. Dit keer was VS Sneek de tegenstander. Met veel strijd en vechtlust kwam het Bornse team goed mee, maar verloor de wedstrijd met 3-0 (25-19, 25-17 en 25-22). Uitblinker bij VC Sneek was passer/ loper Hester Jasper. In haar uitstekende vorm scoorde zij aanvallend veel punten.

Meer vastigheden in spel
‘Vooral blokkerend hadden we het deze wedstrijd lastig’, vult Antoinette Posthuma (passer/ loper) hier op aan. ‘We kregen geen grip op de aanval van de buitenkanten waardoor ze veel wisten te scoren. Volgende week wacht ons wederom een lastige tegenstander (Sliedrecht Sport). Er ligt ons een schone taak steeds meer vastigheden in het team te slijpen en daar gaan we ons de komende weken voor inzetten’.

Stijgende lijn
‘Ondanks het verlies ben ik toch trots op het team’, geeft trainer Thijs Oosting als eerste reactie. Het team heeft enorm veel strijd getoond en ik zie ook zeker een stijgende lijn in ons spel. Hier kunnen we als team verder mee. Komende zondag spelen we tegen landskampioen Sliedrecht Sport. Ik zie het als een mooie uitdaging om opnieuw een stap in ons niveau te maken. Hopelijk trekken we ons op aan het spel van Sliedrecht dat komende week in de Champions League uitkomt’.

Op zondag 28 oktober speelt Apollo 8 de thuiswedstrijd tegen de landskampioen. Het eerste fluitsignaal klinkt om 14.30 uur in sporthal De Veste in Borne.


(Bron: Apollo 8)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.